Κύμα παραπόνων από τους γονείς για το 25ευρο στην ΕΠΣ Αχαΐας - "Δεν το ζητήσαμε από τα παιδιά" απαντά ο πρόεδρος - Τί αποκαλύπτει για το νέο πρότζεκτ της Ένωσης

οι απαντήσεις του κ. Δανιήλ

Κύμα παραπόνων από τους γονείς έχει επιφέρει η ετήσια συνδρομή των 25 ευρώ, που ζητά η ΕΠΣ Αχαΐας προκειμένου να συμμετάσχουν οι ομάδες ποδοσφαίου των ακαδημιών στα Πρωταθλήματα της ΕΠΣ όλων των ηλικιών. 

Οι γονείς μεταφέρουν στο tempo24.news τη δυσφορία τους σε ότι αφορά την επλέον οικονομική επιβάρυνση τη στιγμή που όπως υποστηρίζουν μέχρι σήμερα δεν υπήρχε. "Δεν δυσφορούμε τόσο για το ποσό, το οποίο αφορά μια ετήσια συνδρομή. Όμως οι εποχές που ζούμε, μας ωθούν στο να προβληματιστούμε γιατί πρέπει να πιεστούμε ακόμη περισσότερο, τη στιγμή που δίνουμε τόσα χρήματα για τις δραστηριότητες των παιδιών μας", σημειώνουν γονείς τα παιδιά των οποίων είναι μέλη ακαδημιών της περιοχής.

Το ετήσιο παράβολο έχει προκαλέσει αντιδράσεις, σε σημείο που μερικοί γονείς, σκέφονται και την αποχώρηση των παιδιών τους από τις ακαδημίες. Το tempo24.news επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγελο Διανιήλ, του μετέφερε τον προβληματισμό και τη δυσφορία των γονιών και έλαβε απαντήσει και διευκρινήσεις. 

"Κατ αρχάς εμείς δεν ζητάμε τα χρήματα αυτά από τα παιδιά και τους γονείς τους αλλά από τις ακαδημίες", σημειώνει ο πρόεδρος της ένωσης. Και συνεχίζει: "Πρέπει να πούμε ότι μέχρι σήμερα, υπήρχε κόστος συμμετοχής στα πρωταθλήματα. Δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Εμείς αυτό που επιχειρούμε με αυτά τα χρήματα είναι να ενοποιήσουμε όλα τα έξοδα τα οποία επιβαρύνει μια οικογένεια, με ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα σύστημα το οποίο είναι ήδη έτοιμο, ώστε να μειωθεί το κόστος.  Στόχος μας είναι του χρόνου να μην υπάρχει καθόλου το 25ευρο. Θέλουμε όλα τα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο, όλα να παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματά μας και να παρεμβαίνουμε όπου είναι αναγκαίο να βοθάμε", πρόσθεσε ο κ. Δανιήλ, δίνοντας την είδηση ότι φέτος κατά 99% η ένωση έχει εξασφαλίσει δωρεάν τις στολές όλων των παιδιών, μπάλες διακριτικά κα.)  

Σύμφωνα με τον κ. Δανιήλ, η ΕΠΣ Αχαΐας, με τα χρήματα αυτά, θα εφαρμόσει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα δεδομένων η οποία θα αποτελεί μεταξύ άλλων και βάση για τις χορηγίες και επιπλέον θα αυξήσει από δύο σε τρείς τους διαιτητές που "σφυρίζουν" τους αγώνες. Παράλληλα ο κ. Δανιήλ είπε ότι θα έχουν ασφάλεια ζωής όλα τα παιδιά κάτω των 12 ετών, ενώ μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος θα μπορεί η οικογένεια να έχει πρόσβαση σε γιατρούς. 

Διαβάστε επίσης