Το σπασμένο κολωνάκι απέναντι από το Δημαρχείο, περιμένει ακόμη κάποιος να το...δει- Μνημείο αντίληψης περί πεζοδρόμων εν Πάτραις

είναι εκεί εδώ και ημέρες

Αυτό το κολωνάκι στην είσοδο του πεζόδρομου της Παντανάσσης στη συμβολή της με την Μαιζώνος, δεν είναι ένα οποιοδήποτε σπασμένο κολωνάκι. Είναι ένα κολωνάκι που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο της πόλης σε έναν εκ των κεντρικότερων πεζοδρόμων της. 

Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι μια ένδειξη της κυρίαρχης αισθητικής της πόλης. Διότι που αλλού αν όχι εκεί, ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο και στο κέντρο της Πάτρας θα περίμενε κανείς άμεση επέμβαση για την αποκατάσταση μιας χρηστικής βλάβης και μιας αισθητικής παρεκτροπής;

Κι όμως αυτό το κολωνάκι για το οποίο είχε γράψει το tempo24 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), εξακολουθεί να παραμένει .. λιπόθυμο για πάνω από 15 ημέρες (κάποιοι το θυμούνται και από πολύ πιο πριν), στο ίδιο σημείο, ως μνημείο αντίληψης περί πεζοδρόμων εν Πάτραις.

Και το καλύτερο; Πάνω του έχει εναποτεθεί και ένα γκράφιτι, αναλόγου αισθητικής. Σαν να λέμε ήρθε και έδεσε. Ο λόγος του ...αποκεφαλισμού βεβαίως ακόμη αγνοείται αν και το μυαλό μας πηγαίνει σε κάποιον που ίσως το έβρισκε... ενοχλητικό."Πού ακούστηκε πεζόδρομος και να μην μπορώ να παρκάρω;" σου λέει ο... Πατρινός.

Γ. Κον,

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ