Κάτω Αχαΐα: Φτάνουν στα σπίτια τα "ραβασάκια" για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς – Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου αιτήσεις για ρύθμιση

Το 80% αφορά οφειλές στη ΔΕΥΑΔ

Τα «ραβασάκια» για τους ανεξόφλητους λογαριασμούς προς τον δήμο δυτικής Αχαΐας, φτάνουν σιγά σιγά στα σπίτια των πολιτών. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Δυμαίων, το 80% αφορά κυρίως λογαριασμούς για την ύδρευση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα ειδοποιητήρια του δήμου, είναι δύο κατηγοριών. 

Η πρώτη αφορά, τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ύδρευσης μέχρι το 2011, πριν ιδρυθεί η ΔΕΥΑ Δυμαίων. Σε αυτή την περίπτωση, οι οφειλέτες μπορούν να προχωρήσουν σε διακανονισμό με αφαίρεση των προσαυξήσεων και 20 ευρώ προκαταβολή. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με τη σχετική απόφαση, θα μπορέσουν να εξοφλήσουν το ποσό σε μηνιαίες δόσεις ανάλογα με την οφειλή όπως αναφέρεται στα ειδοποιητήρια. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ επίσης εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τον αριθμό των δόσεων.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τις ειδοποιήσεις στους λογαριασμούς που «τρέχουν» της ΔΕΥΑΔ. Οι καταναλωτές έχουν μια ή δύο μέρες στη διάθεσή τους, μέχρι να προσέλθουν στην υπηρεσία ώστε να προχωρήσουν σε διακανονισμό, χωρίς επίσης προσαυξήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, ειδοποιούνται για διακοπή παροχής.

Β. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ