Πανικός στο Δήμο Πατρέων με το νέο νόμο για τις αξιολογήσεις-Ποινικές ευθύνες σε διευθυντές ενώ ο Δήμαρχος "κρύβεται" και δεν προχωρά σε εντέλλεσθαι για την κάλυψή τους

αναβρασμος και εκνευρισμός

Τις κορώνες του περασμένου Απριλίου περί κάθετης άρνησης  αξιολόγησης του εργαζομένων, οπότε και ο δήμαρχος προχώρησε σε εντέλλεσθαι για αποχή από κάθε διαδικασία, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τα διευθυντικά στελέχη του δήμου, διαδέχθηκε ο πανικός και ο εκνευρισμός καθώς με νέο ΦΕΚ που "φρεσκάρισε" το νόμο, οι διευθυντές των τμημάτων απειλούνται προσωπικά με ποινικές ρήτρες σε περίπτωση που αρνηθούν να αποστείλουν τα απαραίτητα  έγγραφα  για την αξιολόγηση υπαλλήλων που αντιστοιχούν στα τμήματά τους και η δημοτική αρχή κάνει αυτή τη φορά πως δεν ακούει.

- Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου- 

Σύμφωνα με το νόμο, σε περίπτωση που ένας υπάλληλος αρνηθεί να αποστείλει τα στοιχεία του για αξιολογηση, η ευθύνη μεταφέρεται στον αρμόδιο διευθυντή και ειναι ποινική.

Και ενώ το ΦΕΚ εκδόθηκε  στις 22 Σεπτεμβρίου, η δημοτική αρχή δεν προχώρησε στην απαραίτητη ενημέρωση των υπαλλήλων με αποτέλεσμα αυτοί να βρεθούν προ εκπλήξεως και να καλούνται να στείλουν άμεσα στοιχεία έως την Κυριακή, χωρις αυτή τη φορά να υπάρχει καμία κάλυψη από την πλευρά του Δημάρχου, προφανώς εξαιτίας του γεγονότος ότι τα πράγματα περιπλέκονται νομικώς,  οι ευθύνες προσωποποιούνται ακόμη περισσότερο και δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο για ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής.

Τα κάρβουνα καλούνται να βγάλουν από τη φωτιά τα συνδικαλιστικά στελέχη σε έκτακτη σύσκεψη που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθειί αύριο, δηλαδή μια μόλις ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Την ίδια ώρα και ενώ οι διευθυντές έχουν θορυβηθεί, πολλοί εξ αυτών βρίσκονται αντιμέτωποι με διαμαρτυρίες υπαλλήλων που είναι σε διαδικασία αξιολόγησης για βαθμολογική άνοδο  και τους καταγγέλλουν για παρακώλυση της διαδικασίας εξέλιξής τους. 

Το κλίμα στη Μαιζώνος είναι τεταμμένο ενώ αναζητείται η... θέση της δημοτικής αρχής και δεν ανευρίσκεται γεγονός που προκαλεί προβληματισμό. 

Διαβάστε επίσης