Αθηνά Τραχήλη: Να «τρέξουν» οι αποζημιώσεις για τη Δυτική Αχαΐα

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές από το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

Η δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Αχαΐας επιτάσσει την άμεση και χωρίς χρονοτριβή αποζημίωση τους για τις ζημιές που υπέστησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην περιοχή.

Την Τετάρτη το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, σε επικοινωνία που είχε με πληγέντες παραγωγούς από την Δυτική Αχαΐα, άκουσε εκ νέου το αίτημα τους για γρήγορη ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών αποζημίωσης και, ταυτόχρονα, επανέλαβε πως η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, έθεσε πρόταση δέκα σημείων για την ενίσχυση των πυρόπληκτων παραγωγών, στην υλοποίηση της οποίας επιμένει.

«Η Νέα Δημοκρατία, με την επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου της ΝΟΔΕ πριν λίγες μέρες, διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής στην Δυτική Αχαΐα και έχει ζητήσει, μεταξύ άλλων, να υπάρξει -μετά την καταγραφή των ζημιών- άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο που χάθηκε», σημείωσε η κ. Τραχήλη.

Προσθέτοντας ότι, πέραν αυτού, θα πρέπει το κράτος να δείξει επιτέλους ανακλαστικά και να σταθεί στο πλευρό όσων είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, θεσπίζοντας φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις, άτοκα δάνεια, έκτακτη ενίσχυση για τις ζωοτροφές κ.α.

«Μέχρι στιγμής, αυτό που έχουμε στα χέρια μας είναι οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην διαδικασία των αποζημιώσεων. Εμείς – το είπαμε εξ αρχής- θα παρακολουθούμε από κοντά κάθε στάδιο, με την ελπίδα ότι αυτές οι διαβεβαιώσεις δεν θ’ αποδειχθούν κενές περιεχομένου», είπε η κ. Τραχήλη.    

          

 

Διαβάστε επίσης