Πάτρα: Δικαστική δικαίωση για δανειολήπτη ελβετικού φράγκου

από το Πολυμελές Πρωτοδικείο

Το πάγωμα των δόσεων Πατρινού δανειολήπτη ελβετικού φράγκου προς την τράπεζα με την προϋπόθεση πως θα πρέπει να αποπληρώσει το δάνειο που έλαβε το 2006 από ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, με βάσει τα δεδομένα που ίσχυαν κατά την σύναψη της δανειακής σύμβασης, αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την πρώτη απόφαση που προστατεύει ιδιώτη.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πατρών μεταξύ άλλων αναφέρει, «εφόσον το δάνειο ή οποιαδήποτε τίμημα αυτού έχει χορηγηθεί σε συνάλλαγμα, ο οφειλέτης υποχρεούνται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την τράπεζα με βάση την τιμή πώληση του νομίσματος την ημέρα καταβολής του δανείου».

Με τη συγκεκριμένη απόφαση παγώνουν όλες οι υπέρογκες δόσεις προς την τράπεζα από τον ιδιώτη, μέχρι να εκδοθεί απόφαση από τον Αρειο Πάγο. Οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο συγκρότησαν Πανελλαδικό Σύλλογο στην Αθήνα και κινήθηκαν μαζικά με προσφυγή τους. Εκδόθηκε πέρυσι το Μάιο απόφαση που τους δικαιώνει σε πρώτο βαθμό και στις 28 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στο Εφετείο Αθηνών σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση.
 

Διαβάστε επίσης