Κλείνουν σχολεία στη δυτική Αχαΐα - Κινητοποίηση δήμου, φορέων και γονιών - Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

σε Σαντομέρι, Πόρτες και Μιχόι

Παράσταση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί στο γραφείο του Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, η δημοτική αρχή του δήμου δυτικής Αχαΐας, στελέχη της αντιπολίτευσης, φορείς, εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων και γονείς μαθητών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαρροές που υπήρχαν για το κλείσιμο σχολείων στη δυτική Αχαΐα, βάσει σχετικής διάταξης που δεν επιτρέπει τη λειτουργία τους με λιγότερους από δέκα μαθητές, κινητοποίησε άμεσα τη δημοτική αρχή και την Επιτροπή Παιδείας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες στις 22 Αυγούστου, επισκέφθηκαν το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Βαγγέλη Πασσά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του δήμου δυτικής Αχαΐας Βασίλης Γκοτσόπουλος και ο βοηθός δημάρχου σε θέματα Παιδείας Ξενοφών Μπαχράς, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν, φαίνεται να προωθείται το κλείσιμο των σχολείων στις Πόρτες και το Σαντομέρι. Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, εξέφρασαν τη δυσφορία τους ως προς τη συγκεκριμένη προοπτική.  Ακολούθησε ένα ραντεβού του δημάρχου δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου με τον Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο για θέματα που αφορούν σχολικά ζήτημα στον δήμο. Στο περιθώριο της συζήτησης αυτής, αναφέρθηκε ότι ενδέχεται να κλείσει και το δημοτικό σχολείο στο Μιχόι. Άμεσα ακολούθησε αντίδραση από τη δημοτική αρχή και την Επιτροπή Παιδείας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως προ ημερών.

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων αποφασίστηκε για σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Κ. Γιαννόπουλου από ισχυρή εκπροσώπηση της περιοχής.

BΙΚΥ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε επίσης