Νίκος Οικονομόπουλος: «Οφείλουμε ένα «Ευχαριστώ» και προπαντός σεβασμό, στους Έλληνες Πυροσβέστες»

Δήλωση του Επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ»

Πριν από λίγο καιρό, μόλις δύο μήνες, είχα αναφερθεί με άρθρο μου στο γεγονός ότι η παρούσα Κυβέρνηση όχι μόνο είναι ανεπαρκής, αναποτελεσματική κι επικίνδυνη για τα οικονομικά ζητήματα της χώρας, αλλά είναι και κατώτερη των περιστάσεων σε γενικότερο επίπεδο και σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς μας.

Μάλιστα, τότε είχα αναφερθεί σε τρία παραδείγματα ένα εκ των οποίων η τραγωδία στο Μενίδι, υπόθεση για την οποία υποστήριζα πως όταν περνούσε ο «ντόρος» της επικαιρότητας θα ξεχνιόταν και θα αποτελούσε ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα. Και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα!

Αυτή τη φορά, και με ακόμα πιο προκλητικό τρόπο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ήλθε την περασμένη Πέμπτη να υπενθυμίσει την τάση απαξίωσης των πάντων που διακατέχει τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και την ανευθυνότητα με την οποία ασκούν πολλοί εξ αυτών τα καθήκοντά τους. Και το έκανε με τις περιβόητες άκρως προκλητικές και προσβλητικές δηλώσεις του μέσα στη Βουλή, για τους Έλληνες Πυροσβέστες, λέγοντας πως: «Το Πυροσβεστικό Σώμα ίσως αποτελεί τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου. Χρησιμοποιήθηκε για χρόνια περισσότερο σαν κομματικός μηχανισμός, παρά σαν κομμάτι του κρατικού μηχανισμού».

Και ακόμα χειρότερα, ούτε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αλλά ούτε άλλο στέλεχος της κυβέρνησης, ούτε καν και από το κόμμα του κ. Καμένου που συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκε στον κόπο να σταθεί απέναντι σε αυτές τις δηλώσεις που αποτελούν ύψιστη προσβολή για τους σύγχρονους ήρωες που σώζουν ζωές και περιουσίες.

Την ώρα που καθένας μας ανέμενε προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου το έμπρακτο «μπράβο» του υπουργού στους Έλληνες πυροσβέστες, εκείνος έσπευσε να καλύψει τη δική του αναποτελεσματικότητα ως πολιτικού προϊσταμένου, μεταβιβάζοντας τις ευθύνες.

 

Βέβαια ο λαός γνωρίζει την αλήθεια και οι πάντες κρίνονται με βάση αυτήν. Σε κάθε περίπτωση όμως αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω την βαθιά και ειλικρινή υποχρέωση που ο καθένας εξ ημών έχουμε απέναντι στους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Και να θυμίσω πως καθόλου τυχαία, όταν ανέλαβα Πρόεδρος στο μη κερδοσκοπικό Ινστιτούτο «ΠΛΑΤΩΝ» το 2015, στην «παρθενική» εκδήλωση του Ινστιτούτου επέλεξα να βραβεύσω τους επικεφαλής και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Πατρών σαν ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού και θαυμασμού στην πολύτιμη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Διότι στο πέρασμα του χρόνου οι Έλληνες πυροσβέστες είναι εκείνοι που με αυταπάρνηση, και πολλές φορές θυσιάζοντας την ίδια τους τη ζωή, μάχονται με πενιχρά μέσα για να σώσουν τον φυσικό πλούτο της χώρας, τις ζωές μας και τις περιουσίες μας.

Γι’ αυτό τους οφείλουμε ένα «Ευχαριστώ» και προπαντός, σεβασμό!

 

Διαβάστε επίσης