H EOK βράβευσε τον «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ

τιμητικη βραδιά για τον κωστα πετροπουλο

Τον «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ, Κώστα Πετρόπουλο, βράβευσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), πριν την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία, στο «Δ. Τόφαλος». 

Γέννημα-θρέμμα Πατρινός, ο Κώστας Πετρόπουλος αγωνίστηκε από το 1968 έως και το 1987 στον Απόλλωνα Πατρών, έχοντας σημειώσει στην πρώτη κατηγορία 4.255 πόντους. 

«Είναι μεγάλη στιγμή να σε βραβεύει η Εθνική ομάδα και η Ομοσπονδία. Τα έχω κάνει όλα στις Εθνικές. Έχω περάσει από όλα τα επίπεδα και ως παίκτης και ως προπονητής. Από την Παίδων, στους Άνδρες, αλλά και στις Γυναίκες. Έχουμε καλή ομάδα. 

Πρέπει να νιώσουμε ψυχικά ήρεμοι. Νιώθουμε ότι έχουμε ισχυρή ομάδα, την έχουμε, αλλά να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Ασχολούμαι με το μπάσκετ ακόμη. Μου αρέσει. Πηγαίνω στις γειτονιές, όπου υπάρχει μπάσκετ,» δήλωσε συγκινημένος ο Κώστας Πετρόπουλος κατά τη βράβευσή του από την ΕΟΚ.

Με την εθνική μετρά 77 συμμετοχές με συνολική συγκομιδή 698 πόντους. Από το 1988 εως το 1993 διατέλεσε Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής παίδων, το 1989 ανέλαβε την εθνική γυναικών, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, το 1988 οδήγησε την εθνική εφήβων στην 4η θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. 

Τη διετία 1989-1990 διατέλεσε βοηθός στην εθνική ανδρών κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και την 6η θέση στο Μουντομπάσκετ του 1990. Το 1999 ανέλαβε Ομοσπονδιακός προπονητής της εθνικής ανδρών, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2001.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ