Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στα Κύθηρα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε το νησί η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας- Εκκενώθηκε η Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας

απομακρύνθηκαν 27 άτομα, μοναχοί και προσκυνητές

H σκληρή μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Πιτσινιάδες Μυλοποτάμου Κυθήρων συνεχίζεται για τρίτη ημέρα, ενώ σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Τα δύο μεγάλα μέτωπα που υπάρχουν αυτή την ώρα στο νησί είναι στις περιοχές Πιτσινιάνικα και στη Μονή Μυρτιδίων. Το γεγονός που δυσχεραίνει κυρίως τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι οι δυνατοί άνεμοι και η αλλαγή της κατεύθυνσής τους.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη τύπου καναντέρ και τρία ελικόπτερα. Οι δυνάμεις θα ενισχύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Λόγω της φωτιάς είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Αραιοί, Μυλοπόταμος, Πιτσινιάνικα, Φράτσια και Καλοκαιρινές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική νωρίτερα εκκενώθηκε η Μονή της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας. Συγκεκριμένα απομακρύνθηκαν 27 άτομα, μοναχοί και προσκυνητές.

 

Διαβάστε επίσης