Πάτρα: Ο Νίκος Οικονομόπουλος για την τραγωδία με ένα νεκρό στο λιμάνι

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ»

Μετά την τραγωδία με την κατάρρευση του κτηρίου στο παραλιακό μέτωπο που προκάλεσε τον θάνατο ενός συνανθρώπου μας, ο Επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ» και Δημοτικός Σύμβουλος Πατρέων κ. Νίκος Οικονομόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

« Η τραγωδία του μόλου της Αγ. Νικολάου της Πάτρας καταδεικνύει, δυστυχώς με τον πλέον σκληρό και άδικο για έναν συνάνθρωπό μας τρόπο, ότι είναι το αποτέλεσμα ανευθυνότητας και έλλειψης ικανότητας εμπλεκομένων φορέων.

Ανευθυνότητα και ανικανότητα που αγγίζει τα όρια του …παχυδερμισμού, εφόσον η κατάρρευση του κτηρίου βάφτηκε με το αίμα ενός άτυχου ανθρώπου ενώ κάλλιστα ο τραγικός απολογισμός θα μπορούσε να αριθμεί περισσότερα θύματα, κάθε ηλικίας.

Η τραγωδία αυτή προκαλεί οργή διότι υπάρχουν χρόνιες ευθύνες. Από τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, τον Δήμαρχο Πατρέων αλλά και προκατόχους.

Και αποτελεί υποχρέωση κάθε εμπλεκόμενου να δώσει εξηγήσεις για την επιδεικτική αδιαφορία που εξελίχθηκε σε μοιραία αδράνεια. Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα επαρκούς προφύλαξης του κτηρίου και καμία έγκαιρη πρωτοβουλία κατεδάφισής του προτού συμβεί το κακό.

Και όπως προανέφερα, ευθύνες φέρουν και οι προκάτοχοι του νυν Δημάρχου Πατρέων, ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Κώστας Πελετίδης διεκδίκησε και πήρε το συγκεκριμένο τμήμα του θαλασσίου μετώπου γνωρίζοντας πως καθημερινά διέρχονται μπροστά από το ετοιμόρροπο κτήριο δεκάδες ή και εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, έπρεπε να τον είχε κινητοποιήσει πολύ πιο πριν προς την κατεύθυνση της κατεδάφισης και άρα προστασίας των διερχόμενων πολιτών.

Αντ’ αυτού, και επειδή πέρα της στατικής επάρκειας τίθεται και το ζήτημα ύπαρξης αμιάντου, το 2015 ο Δήμαρχος Πατρέων επέτρεψε να λειτουργήσει εκεί παιδική χαρά! Δίπλα δηλαδή, από ένα κτήριο αφενός ετοιμόρροπο, αφετέρου γεμάτο αμίαντο!

Σήμερα, ώρες μετά το τραγικό συμβάν οι εμπλεκόμενοι αναλώνονται σε …άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Όπως συνέβη στην περίπτωση του τροχαίου δυστυχήματος μπροστά από του Λαδόπουλου, με θύμα μοτοσικλετιστή και ο τότε Δήμαρχος Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς …απλώς έκλεισε τη μοιραία λακκούβα την επομένη…

Τώρα, λοιπόν, που το κτήριο έπεσε μόνο του, η κατεδάφιση θα …στοιχίσει προφανώς φθηνότερα αλλά το κόστος μιας ζωής είναι ανυπολόγιστο και θα συνεχίσει να μας βαραίνει συνειδησιακά σαν δημότες.

Καλώ τον κ. Πελετίδη και όσους άλλους εμπλέκονται από τα προηγούμενα χρόνια, να δώσουν εξηγήσουν γι’ αυτό που συνέβη».

 

Κι άλλα επικίνδυνα κτήρια…

Επίσης, ο κ. Οικονομόπουλος θίγει και το ζήτημα κι άλλων δημοτικών κτηρίων που επιβάλλεται να επισκευαστούν. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονομόπουλος δηλώνει:

«Καλώ τον κ. Πελετίδη να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να εντοπιστούν όλα τα κτήρια που ανήκουν στη Δημοτική περιουσία και τα οποία εμφανίζουν εικόνα επικινδυνότητας, ιδιαίτερα σε περίπτωση σεισμού.

Να εντοπιστούν και να καταγραφούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να εκτελεστούν άμεσα προκειμένου η Πάτρα να μην γίνει Κως!

Παρόμοια πρωτοβουλία καλώ τον κ. Δήμαρχο να αναλάβει και για επικίνδυνα κτίρια ιδιωτών προκειμένου να απαιτηθούν οι εκ μέρους τους επισκευές, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό.

Ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΑΤΡΑ ΔΥΝΑΤΗ» εύχομαι να υπάρξουν σύντομα οι σχετικές εξελίξεις και παράλληλα οι ανάλογες ενημερώσεις από την πλευρά του Δημάρχου Πατρέων».

 

Διαβάστε επίσης