Πάτρα: Ο Ιατρικός Σύλλογος καλεί τον χειρουργό που «χαράκωσε» τον 50χρονο - 40 ράμματα χρειάστηκαν μετά την επίθεση με σπασμένο ποτήρι

συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση από τις δικαστικές αρχές

Άμεση η παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών για το αιματηρό επεισόδιο σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας με πρωταγωνιστή έναν χειρουργό ιατρό και τον σύζυγο μίας ασθενούς του, καταγόμενο από την Δυτική Αχαΐα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος μετά τη μήνυση που έχει υποβληθεί από το θύμα της επίθεσης, κάλεσε για εξηγήσεις τον χειρουργό στην προ ημερών συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ο ιατρός όμως δεν ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση, ζητώντας από το Δ.Σ. να του προσκομιστεί η καταγγελία που έχει γίνει για να «ελεγχθεί» πειθαρχικά!

Τότε το Δ.Σ. του έστειλε γραπτώς την απόφασή του για έγγραφη παροχή εξηγήσεων μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε ημερών.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε διαδικασία η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τις δικαστικές αρχές σε μία προσπάθεια να ριχθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να απαγγελθούν κατηγορίες.

Να υπενθυμίσουμε πως το περιστατικό συνέβη την προπερασμένη Δευτέρα όπως ανέφερε η εφημερίδα Κόσμος, όταν το θύμα, μαζί με την σύζυγό του, μετέβησαν σε ιδιωτική κλινική της Πάτρας (όχι το Ολύμπιον) προκειμένου να ζητήσουν εξηγήσεις από δύο γιατρούς για επέμβαση αφαίρεσης χολής στην γυναίκα, η οποία όπως απεδείχθη δεν έγινε (ολική αφαίρεση) έστω και αν και οι δύο επιστήμονες είχαν πληρωθεί γι αυτήν!

Οι γιατροί προσπάθησαν να εξηγήσουν στο ζευγάρι πως έγινε άλλου είδους επέμβαση και όχι ολική αφαίρεση χολής και τότε τα αίματα άναψαν. Ο σύζυγος ύψωσε τον τόνο της φωνής του λέγοντας στον έναν χειρουργό: «Σας έδωσα 5.000 ευρώ για αφαίρεση χολής. Έτσι μου είχατε πει»! Και τότε ο ένας εκ των δύο ιατρών άρπαξε ένα ποτήρι που ήταν πάνω στο τραπέζι, το έσπασε και με αυτό χτύπησε 3 φορές τον άνδρα στο πρόσωπο! Τον χάραξε σε μεγάλη επιφάνεια με αποτέλεσμα ο άνδρας να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο στο οποίο του έγιναν 40 ράμματα και παρέμεινε νοσηλευόμενος επί δύο ημέρες!

Ο γιατρός έφυγε από την  κλινική, υπέβαλε και εκείνος μήνυση, καθώς ο άνδρας τον χτύπησε με χαστούκι στο πρόσωπο, αφού όμως τον είχε χαρακώσει (όπως ο ίδιος υποστηρίζει). Όλα αυτά θα αναλυθούν στο Δικαστήριο. Ωστόσο σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του θύματος Ανδρέα Κότσιφα, η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και ο πελάτης του θα μπορούσε να είχε ακόμη και τραγική κατάληξη λόγω της επίθεσης με το σπασμένο ποτήρι και με στόχο καθαρά το πρόσωπο και το κεφάλι του.

Διαβάστε επίσης