Αυτό είναι το μπαρ που κατέρρευσε στην Κω - Δυο νεκροί και πέντε σοβαρά τραυματίες - ΦΩΤΟ

6,5 ριχτερ "χτύπησαν" το νησί τα ξημερώματα

Ένας 27χρονος τουρίστας από τη Σουηδία και ένας 30χρονος από την Τουρκία είναι τα δυο θύματα του ισχυρού φονικού σεισμού, που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες το νησί της Κώ.

Οι δυο νέοι διασκέδαζαν σε μπάρ, όταν τμήματα του καταστήματα κατάρρευσε από την ισχυρή δόνηση με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο. Επιπλέον υπάρχουν πέντε άτομα, επίσης τουρίστες - θαμώνες του κλαμπ,  μεταξύ των οποίων τα τρία έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο πως ένας άνδρας έχει ακρωτηριαστεί στα κάτω άκρα. Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται ο συντονισμός της επιχείρησης μεταφοράς των τραυματιών σε Νοσοκομείο της Κρήτης.

Οι φωτογραφίες αναγνώστη του tempo24.gr, καταγράφεται το μέγεθος της καταστοφής και της ισχύς της σεισμικής δόνηση που "χτύπησε" το νησί.

seismos_kos_tempo24.news_.jpg

seismos_kos_tempo24.news1_.jpg

Υπενθυμίζεται πως στο νησί από την πρώτη στιγμή, μετέβη Κυβερνητικό Κλιμάκιο στο οποίο συμμετέχουν ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Από την ισχυρή σεισμική δόνηση, σοβαρές ζημιές έχει υποστεί το λιμάνι της Κω, το οποίο έχει τεθεί εκτός λειτουργίας, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Καθηγητή Σεισμολογίας Άκη Τσελέντη του σεισμού, εκδηλώθηκε τσουνάμι 70 εκατοστών.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ