Πάτρα: Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα με... εκπτώσεις και δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο - Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

πεδίο διαμάχης και πάλι

Για μία ακόμη φορά σε διαμάχη μετατρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων σήμερα Κυριακή.

Μάλιστα βρισκόμαστε ήδη σε περίοδο εκπτώσεων.

Οι εμπορουπάλληλοι βέβαια από την άλλη πλευρά εχουν ετοιμάσει δύο συγκεντρώσεις.

Η πρώτη συγκέντρωση γίνεται στη συμβολή των οδών Μαιζώνος και Αγίου Νικολάου.

Η δεύτερη από το κλαδικό σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στην απεργία των εργαζομένων στο εμπόριο Κυριακή 16 Ιουλίου και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.

Σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο αναφέρει:

«Η Κυριακή αυτή είναι άλλη μια Κυριακή που οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να λείπουν από τις οικογένειές τους, για να βγάλουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου.

Μην τους το επιτρέψουμε!….

Αυτή την Κυριακή δίνουμε μια μεγάλη μάχη. 9 το πρωί συγκεντρωνόμαστε πλατεία Γεωργίου. Καλούμε όλους τους εμποροϋπαλλήλους να κάνουν το βήμα, να μπουν μπροστά στον αγώνα για τη Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας».

Ο εμπορικός σύλλογος της Πάτρας ενημερώνει τους εμπόρους πως μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά τα καταστήματά τους την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017 ωστόσο πάγια γραμμή του συλλόγου έιναι τα εμπορικά της Κυριακές να παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

Από την πλευρά τους ο Σύλλογος εμπόρων του ιστορικού κέντρου της Πάτρας με ανακοίνωσή του προτείνει την λειτουργία των καταστημάτων αύριο από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ