Μητσοτάκης: Η Άγκυρα με τη στάση της απέτρεψε τη σύγκλιση στο Κυπριακό

ομιλια στη βουλη

Ο Πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο της ομιλίας του για το Κυπριακό, στη Βουλή τόνισε: «Σε μία επανενωμένη Κύπρο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δε μπορεί να ισχύει η ασφυκτική επιτήρηση και η παρουσία ξένων στρατευμάτων. Η Άγκυρα δε θέλησε να δει το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Εγκλωβίστηκε στο παρελθόν. Έχει την ευθύνη της αποτυχίας. Λύση εκτός πλαισίου ΟΗΕ, Plan B, Plan C καθώς και ότι άλλο υπονόησε η τουρκική πλευρά δε μπορούν να γίνουν αποδεκτά Είναι εκτός συζήτησης».

Και υπογράμμισε: «Στη ΝΔ εργαζόμαστε για λύση δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη. Λύση σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Παράλληλε επεσήμανε: «Ο κ. Αναστασιάδης, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει αναβολή στις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ». Συμφωνούμε και τον στηρίζουμε».

«Το μήνυμά μας, είναι καθαρό» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Καμία αμφισβήτηση δεν είναι νοητή. Καμία ενέργεια παρεμπόδισης άσκησης δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτή. Σε όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα έχουμε αναλάβει και θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες στήριξης των εθνικών συμφερόντων».

«Σε Ελλάδα και Κύπρο είμαστε στοιχημένοι σε μία συμπαγή εθνική γραμμή ευθύνης ενάντια στις τουρκικές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου» ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της ΝΔ και δήλωσε: «Τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρά για ν’ αντιμετωπίζονται από ορισμένους με ελαφρότητα. Το βάρος της ελληνικής Ιστορίας είναι μεγάλο».

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ