H Μέρκελ στράφηκε εναντίον κατασκευαστών κινητήρων diesel

τι ειπε σε συνεντευξη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στράφηκε εναντίον των αυτοκινητοβιομηχανιών που κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν στις δοκιμές εκπομπών ρύπων των πετρελαιοκινήτων, εν μέσω πτώσης των πωλήσεων, και καθώς διάφορες πόλεις της χώρας εξετάζουν την απαγόρευσή τους.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Wirtschaftswoche («Οικονομική Εβδομάδα»), η Μέρκελ δήλωσε ότι «βρισκόμαστε σε φάση απομάκρυνσης από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Τα σχόλια της Μέρκελ, σχεδόν δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο των εκπομπών της Volkswagen, έρχονται καθώς η κυβέρνησή της αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση πριν από τις εθνικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου για τη μείωση της ρύπανσης από κινητήρες diesel και την επιβολή απαγορεύσεων.

Οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων οχημάτων μειώνονται μετά το σκάνδαλο της Volkswagen, αλλά μειώθηκαν ταχύτερα από τότε που πόλεις όπως η Στουτγάρδη και το Μόναχο ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν την απαγόρευση ορισμένων πετρελαιοκίνητων οχημάτων, κατηγορώντας τις εκπομπές τους για την αύξηση κρουσμάτων αναπνευστικών νόσων.

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει ένα εθνικό «φόρουμ diesel» για να βρεθούν τρόποι να μειωθεί η ρύπανση και να δημιουργηθεί μια νέα οργάνωση για τις δοκιμές οχημάτων.
Με τη σειρά τους, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Audi και οι κατασκευαστές φορτηγών MAN συμφώνησαν με την περιφερειακή κυβέρνηση της Βαυαρίας να μειώσουν τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου από κινητήρες. Οι ξένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί να μειώσουν τις εκπομπές, αλλά αναμένεται να ακολουθήσουν.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ