Απεργία ενάντια στην λογική !

του αποστολου ι. βουλδη

Η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση των κινητοποιήσεων ξεπερνά κάθε λογική !

Η συνδικαλιστική πρακτική της αντιπαράθεσης μέχρι την πλήρη δικαίωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, όταν τίθεται ζήτημα δημόσιας υγείας.

Επιτέλους, κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν πως κανείς δεν τους δίνει το δικαίωμα να παίζουν με την υγεία των πολιτών.

Δεν είναι η βρωμιά που έχει κατακλύσει κάθε σημείο της πόλης.

Δεν είναι τα «βουνά» των σκουπιδιών, που δεν επιτρέπουν ούτε την ελεύθερη διάβαση. Είναι τα απορρίμματα που σαπίζουν, εν μέσω καυτών θερμοκρασιών.

Ούτε το ράντισμα με ασβέστη, ούτε η επικάλυψή τους με νάιλον σακούλες μπορεί να δώσουν λύση στο τεράστιο ζήτημα που έχει ανακύψει.

Η λύση είναι μια και είναι αδιανόητο να μην την βλέπουν οι εργαζόμενοι που παλεύουν για το μεροκάματο. Ναι , η κίνηση καλής θέλησης και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα κερδίσει την κοινή γνώμη.

Κανείς όμως δεν θα σταθεί συμπαραστάτης στον απεργό , όταν κινδυνεύει η υγεία του παιδιού του, του ηλικιωμένου και ανήμπορου πατέρα του, ακόμη και του ίδιου.

Και σήμερα , μετά από 9 ημέρες με τα σκουπίδια στους δρόμους οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι τεράστιοι, σαν τα τρωκτικά που προκλητικά άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Οι κρατούντες θα αναγκαστούν να συνεχίσουν το διάλογο και το κέρδος για τους διαμαρτυρόμενους θα είναι μεγαλύτερο , απ’ ότι η τωρινή άκαμπτη στάση , που προδίδει έλλειψη κοινωνικής αλληλεγγύης… 

Διαβάστε επίσης