Τσίπρας: «Να φτιάξουμε μια Ευρώπη των λαών κι όχι των τεχνοκρατών»

η πρόταση του πρωθυπουργού στη συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας

Η ανάγκη να συνεργαστούν οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης προκειμένου να καταφέρουν την αλλαγή κατεύθυνσης στην ΕΕ μακριά από το δόγμα της λιτότητας υπογραμμίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης με τίτλο «Το σενάριο που λείπει - Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους». («Τhe Missing Scenario - Αn Alternative for Europeans») που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση συμμετείχαν προσωπικότητες από το χώρο της ευρύτερης αριστεράς, καθώς η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί την κοινή προσπάθεια ευρωβουλευτών που προέρχονται από 3 πολιτικές ομάδες (ευρωομάδα της Ενωμένης Αριστεράς, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), με σκοπό να αναζητηθούν κοινές λύσεις όπου αυτό είναι δυνατό. Στη συνάντηση μίλησαν επίσης η επικεφαλής της Ευρωομάδας της Αριστεράς Γκάμπι Τσίμερ, η επικεφαλής της ευρωομάδας των Πρασίνων Σκα Κέλερ,αλλά και ο Σοσιαλιστής υποψήφιος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, Μπενουά Αμόν.

Ως κεντρικός ομιλητής στη συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε κάλεσμα στις δημοκρατικές δυνάμεις της ευρωπαϊκής οικογένειας ώστε «να φτιάξουμε μια Ευρώπη των λαών κι όχι των τεχνοκρατών».

Διαβάστε επίσης