Αχαΐα: Τα παράδοξα των προστίμων με τα ανασφάλιστα οχήματα - Αντιμέτωποι με τη "λυπητερή" και συνεπείς - Προς "πάγωμα" το μέτρο

Τι εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών

Συνεχίζεται το αλαλούμ που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες με την αποστολή μαιλ σε κατόχους που εντοπίστηκαν με ανασφάλιστα οχήματα και καλούνται πλέον ως παραβάτες να καταβάλουν το πρόστιμο των 250 ευρώ, σε διάστημα δυο μηνών, σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις, όπως η αφαίρεση πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.

Μετά την περίπτωση Πατρινού που ανέδειξε προ ημερών το tempo24.gr, όπου το σύστημα τον "κοκκίνισε" γιατί καθυστέρησε να ασφαλίσει το όχημα του, αμέσως μετά τη λήξη του συμβολαίου και εντοπίστηκε κατά τον έλεγχο της ΑΑΔΕ ως ανασφάλιστο, αρκετές είναι οι περιπτώσεις κατόχων οχημάτων στην Πάτρα, όπου παρέλαβαν την "λυπητερή", την ώρα που είτε έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος τους, είτε το έχουν πωλήσει.

Όπως πληροφορείται το tempo24.gr, ιδιοκτήτης Ι.Χ στην Πάτρα, αν και σε προφορική συνομιλία με τον ασφαλιστή του γνωστοποιήθηκε πως το αυτοκίνητο του είναι ασφαλισμένο από τα τέλη Μαίου, έλαβε ειδοποιήτηριο πως το όχημα του είναι ανασφάλιστο, δυο ημέρες αφού είχε παραλάβει στα χέρια του και το ασφαλιστήριο, δηλαδή στις 8 Ιουνίου. 

Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με το γνωστό φοροτεχνικό Δημήτρη Μπόκαρη, ο παραλήπτης του προστίμου, θα πρέπει να ζητήσει από την ασφαλιστική εταιρεία, το έγγραφο που αποδεικνύει πως το όχημα είναι ασφαλισμένο και στη συνέχεια να το προσκομίσει στην εφορία, ώστε να διαγραφεί η επιβολή του χρηματικού προστίμου.

mpokaris_tempo24.news_.jpg

Το tempo24.gr, σε επικοινωνία που είχε με ασφαλιστικό σύμβουλο οχημάτων, ενημερώθηκε πως οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων, θα πρέπει να καταβάλλουν το πρόστιμο και στη συνέχεια να το ασφαλίσουν, καθώς η οποιαδήποτε ενέργεια είναι αδύνατη, δεδομένου πως τα ανασφάλιστα οχήματα από την στιγμή του εντοπισμού τους κατά τον έλεγχο της ΑΑΔΕ, "μπλοκάρονται" απ όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Μάλιστα επισημαίνεται πως με την νέα διαδικασία, κινδυνεύουν ακόμα και εκείνοι που είναι συνεπείς να πληρώσουν. Για παράδειγμα,  εάν ένα συμβόλαιο δεν ανανεωθεί νωρίτερα από το προβλεπόμενο όριο λήξης του, τότε ο κάτοχος του οχήματος κινδυνεύει με πρόστιμο,  στην περίπτωση που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η ΑΑΔΕ, κάνει ελέγχους, καθώς το όχημα του θα εμφανίστεί ως ανασφάλιστο.

anasfalista_tempo24.news_.jpg

«Παγώνουν» τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα

Την ίδια ώρα μετά τις αντιδράσεις αλλά κυρίως για τα λάθη που έχουν εντοπιστεί κατά την εφαρμογή του νέου μέτρου, δημοσιεύματα αναφέρουν πως το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει στο πάγωμα των προστίμων για ένα εύλογο διάστημα και μέχρι να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής" το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στους ανασφάλιστους κατόχους οχημάτων και εξετάζει την κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που θα καταργεί επί της ουσίας το παράβολο των 250 ευρώ υπό την προϋπόθεση ότι σε εύλογο διάστημα- πιθανότητα- έξι μηνών θα ασφαλίσουν το όχημά τους.

asfaleiaix.jpg

Πως θα μάθετε εάν το όχημά σας βρίσκεται στη λίστα των ανασφάλιστων

Συνδέεστε με το site του «Επικουρικού Κεφαλαίου». Εκεί συμπληρώνετε το ΑΦΜ σας, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός σας, συμπληρώνετε και τον κωδικό ασφαλείας και άμεσα μαθαίνετε την απάντηση.

Πατήστε ΕΔΩ

 

Διαβάστε επίσης