Ποιά είναι η βιολόγος Ελπίδα Τόκα που ανέβασε την Πάτρα στο βάθρο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Μισή Σουλιώτισσα και μισή από την Τσεχία

Μισή Σουλιώτισσα και μισή από την Τσεχία. Μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι 24 ετών και πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας. Είναι εμποδίστρια σπρίντερ και στον στίβο την μύησε η μητέρα της η οποία είχε υπάρξει πρωταθλήτρια των 400 μ. με εμπόδια στην Τσεχία και η οποία είναι και η προπονήτρια της. Στην Ολυμπιάδα Πατρών ήρθε λόγω των σπουδών της στην επιστήμη της Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, παίρνοντας έτσι μεταγραφή από τον Γ.Σ. Κηφισίας.

'Εκανε μεταπτυχιακό στον κλάδο της Βιολογικής Ψυχολογίας, πήρε το πτυχίο της τον περασμένο Μάρτιο και επέστρεψε στην Αθήνα. Από πέρυσι έχει το ρεκόρ Αχαϊας.

Η Ελπίδα Τόκα έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση πριν λίγες ημέρες σε αγώνες στίβου στην Χαλκίδα όπου κατέκτησε την πρώτη θέση στα 400μ  εμπόδια με επίδοση 59.41 που είναι ρεκόρ  όλων των εποχών για την Αχαΐα.  Η πρωταθλήτρια της Ολυμπιάδας είναι η πρώτη που κατέβηκε το λεπτό καθώς η προηγούμενη καλύτερη επίδοση.

Σε συνέντευξή της είχε πει για τη Πάτρα. "Έζησα 5 καταπληκτικά χρόνια στην Πάτρα, γνώρισα Πατρινούς και Πατρινές και κατάλαβα ότι εδώ την ζωή δεν την παίρνουν «χαλαρά» όπως στη Θεσ/νικη αλλά την γεμίζουν με τρέλα- όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από το καρναβάλι. Επίσης πιστεύω ότι είναι μία άκρως αθλητική πόλη κάτι το οποίο φαίνεται από τα αθλητικά της κέντρα, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τους ποδηλάτες και όλους αυτούς που γεμίζουν το πάρκο, τις πλαζ, είτε κάνοντας τρέξιμο είτε ενεργητικό περπάτημα".