Τραμπ ...που μας χρειάζεται !

του αποστολου ι. βουλδη

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος σήμερα και κάθε πολιτικός οργανισμός, φορέας και συλλογικότητα θα εκδώσει ανακοίνωση για την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Κάθε πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του θα στείλει στα ΜΜΕ τη δήλωσή του , για να αποτυπωθεί η ιδιαίτερη ευαισθησία που έχει για τη διαφύλαξη του πλανήτη από την υπερθέρμανση, από την εκπομπή ρύπων και τόσα άλλα χαριτωμένα , που γράφονται στις δηλώσεις .

Βεβαίως εάν έχει κάποιος την υπομονή να ανατρέξει στο παρελθόν, σε πλείστες περιπτώσεις θα διαπιστώσει πως οι σημερινές είναι αντίγραφα προηγουμένων ετών. Αφού τίποτα δεν αλλάζει γιατί να πονοκεφαλιάζουμε να γράφουμε νέα πονήματα, αναρωτιούνται και δικαίως…

Εδώ σου λέει παγκόσμιοι ηγέτες χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το περιβάλλον και δεν πράττουν τίποτα, εγώ θα γίνω ο ήρωας;

Και αποφασίζουν να θάβουν τα σκουπίδια του Δήμου τους σε δασικές εκτάσεις και το πολύ πολύ εάν τους πιάσουν στα πράσα να καταδικαστούν. Σιγά το ατόπημα. Θα επανεκλεγούν και πανηγυρικά στις επόμενες εκλογές. Όπως συνέβη σε ΟΤΑ γειτονικού νομού !

Όσο για την υποκριτική στάση των ευρωπαίων ηγετών που ξεσηκώθηκαν γιατί ο Ντόναλντ θα αποσύρει τις ΗΠΑ από την συνθήκη του Παρισιού για το κλίμα, τι να πει κανείς. Απλά πως έχουν μνήμη χρυσόψαρου, γιατί η Αμερική δεν είχε υπογράψει ούτε το πρωτόκολλο του Κιότο στα μέσα της δεκαετίας του ’90 , που αφορούσε την ανάληψη δράσης για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Απλά ο εγωπαθής κύριος Τραμπ εφαρμόζει την χρόνια πολιτική των ΗΠΑ…τα δικά μας δικά μας  και τα δικά τους δικά μας.

Κατά τα άλλα θα φυτέψουμε κανένα δενδράκι παραπάνω αυτές τις ημέρες , να έχουν και κάτι να κάψουν οι εμπρηστές των βοσκοτόπων την θερινή περίοδο !

Διαβάστε επίσης