Ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης έφυγε από τη ζωή

γεννημενος στο μεσολογγι

Ο σεναριογράφος πολλών τηλεοπτικών επιτυχιών των δεκαετιών του 1990 και του 2000 πέθανε στο σπίτι του νωρίς το πρωί, μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παντρεύτηκε με τη συγγραφέα Ελένη Ηλιάδου, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.

Εργάστηκε ως σεναριογράφος στην τηλεόραση, για την οποία έγραψε τριάντα πέντε σίριαλ.

Ανάμεσά τους, «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», «Τζιβαέρι» «Εραστής Δυτικών Προαστίων», «Η Απλή Μέθοδος Των Τριών», «Το Σημάδι Του Έρωτα», «Ελλάς Το Μεγαλείο σου» κ.ά.

Σε συνέντευξή του είχε πει για το πρόβλημα υγείας του:

«Πήγα για ρευματοειδή αρθρίτιδα στα δάχτυλα και μου έκαναν ένα σωρό εξετάσεις για άλλα πράγματα. Ο γιατρός μου έδινε ένα 5% να έχω κάτι σοβαρό και τελικά είχα αυτό. Ήμουν στα Εφημερεύοντα και ο γιατρός ήταν μικρός και ό,τι είχε διαβάσει το εφάρμοζε. Μου είπε μια γιατρίνα πως είμαι πολύ τυχερός που έπεσα πάνω σε αυτόν που τα τσεκάριζε όλα. Όπως, επίσης, ήμουν τυχερός, γιατί με προειδοποίησε μια αρθρίτιδα. Τελικά το πρόβλημα το είχα στον πνεύμονα. (…) Ο γιατρός μου είπε πως αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα με τη χημειοθεραπεία. Με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε πως είμαι ασφαλής». 

Διαβάστε επίσης