Μια φωνή στον "τοίχο" του… facebook για την "Δημοκρατική Συμπαράταξη"

του λουκα δημακα, δημοσιογραφου

Μερικές – αλλά γιατί όχι:- πολλές φορές, βρίσκεις στα Social Media αυθεντικά, ακατέργαστα διαμάντια. Κρυμμένα μέσα σε σωρεία απαντήσεων και ανταπαντήσεων,  σκληρών αντεγκλήσεων, like και Ουάου!

Γύρω από όσα συμβαίνουν σε ένα χώρο όπως η Κεντροαριστερά, που αναζητά την νέα της ισορροπία, μέσα από ανθρώπους  με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και βιώματα, η εγκατεστημένη ή ελλοχεύουσα κόντρα και επιφυλακτικότητα ή  και – γιατί όχι:- » ατμόσφαιρα μίσους», είναι μερικές φορές ενοχλητική.Ή αδιάφορη αν ξέρεις ανθρώπους και  προϊστορία. Στον αντίποδα υπάρχουν και σώφρονες φωνές  στην χροιά των οποίων διακρίνεις την αγωνία.
Τα όσα ακολουθούν – και απλώς υπογράφω ως »μεταφορέας» της φωνής από τα κάτω – έχουν μια πραγματική αυθεντικότητα που με εντυπωσίασε.
Ακομα και για την αυτογνωσία και αυτοσαρκασμό του γράφοντος όσον αφορά την αν-ορθογραφία του ( για την οποία παρακαλώ τον διορθωτή και σας, να την ανεχτείτε!). Έχει επίσης μια αυθεντικότητα όσον αφορά  την πολιτική »καταγωγή» του γράφοντος στο Facebook, την ένταξή του στο ΠΑΣΟΚ, την αποχή του από τα κοινά, την κυβέρνηση »των  συριζανελ», όπως γράφει. Και κυρίως έχει μια αυθεντικότητα για το δέον γενέσθαι.
 
Φωνή καταλογής
 
Δεν έχει πολύ σημασία αν κανείς συμφωνεί σε όλα με τον σχολιαστή του FB. Για μένα σημασία έχει η διαφαινόμενη  δημιουργική αγωνία, ο ριζοσπαστισμός, η γνησιότητα- η ανάγκη για καταλογή μπροστα σε ένα νέο ξεκίνημα. 
 
Δεν θα κουράσω άλλο με εισαγωγές. Δεν βάζω το όνομα του – δεν τον ξέρω άλλωστε, ούτε τις άλλες απόψεις ή δράσεις του. Αλλά  θα αναφέρω τον ιδιοκτήτη του »τοίχου» στον οποίο εγράφη – είναι οΠαντελής Καμάς, τον οποίο γνωρίζω και ρώτησα.
 
<< ΠαΝτελη, αγαπητοι φιλοι. Κατ αρχας ζητω συγνωμη για τα ορθογραφικα μου λαθη, ομως εχω λιγες γραμματικες γνωσεις. Ζητω ακομα συγνωμη απο τον Π (…),που γραφω στον τοιχο του. Θελω αν μου επιτρεπεται,να καταθεσω λιγες σκεψεις,απο μια αλλη οπτικη γωνια. Ακουστε τη λιγο. Εγω προερχομαι απο την κομμουνιστικη και μετεπειτα απο την δημοκρατικη και ανανεωτικη αριστερα. Απο το 1974 εως το 1991. Απο εκει και μετα ημουν και μεχρι τις προϊγουμενες εκλογες ψηφοφορος του Πασοκ και απλο μελος. Χθες στο Κερατσινι ειχε η δημοκρατικη συμπαραταξη εκδηλωση και μαλιστα μεταξυ των ομιλιτων ηταν και ο Παντελής, ο οποιος μου εκανε την τιμη να με καλεσει ο ιδιος απ το τηλεφωνο και τον ευχαριστω για αυτο. Επεισης να σας πω οτι ο καλυτερος μου φιλος ειναι πρωιν βουλευτης του ΠΑΣΟΚ,οπως και οι περισσοτεροι φιλοι και γνωστοι μου. Φανταστητε ποσο ασχημα ενιωσα που συνηδητα δεν πηγα στην εκδηλωση. Ειναι μια δυσκολη αποφαση,που ζητω να σεβαστουν οι φιλοι μου,οτι μεσα μου μετα απο σκληρη μαχη ειμαι και θα ειμαι ως το τελος της ζωης μου κομματικα αστεγος. 
 
Αποφασισα να αφησω τα κομματα και να ασχοληθω μεσα μου να ξαναμαζεψω τις αξιες μου,να ξαναδω τον ανθρωπισμο,το σεβασμο,την αγαπη και την αλληλεγγυη,να τις μεταδιδω οπου και οπως μπορω και να πεθανω με αυτες. 
 
<<Η πιο απάνθρωπη κυβέρνηση…>>
 
Πολιτικα θα ασχολουμαι με την ποιο βρωμικη και απανθρωπη κυβερνηση που εχει εμφανιστει σε αυτη τη χωρα. Ενα συνοθηλευμα ψευτων, αρρωστημενα εξουσιομανων και διαστροφικα απανθρωπων που ειναι οι συριζανελ. Οι πρωιν συντροφοι μου,που για να ειναι εκει που ειναι εγω εδωσα τα ομορφοτερα χρονια της ζωης μου. Με αυτους εχω πολεμο και τους εχω και σε πολιτικο και σε δημοτικο επιπεδο να χασουν τον υπνο τους. Οι φιλοι μου ξερουν…. Δεν θα σταματησω μεχρι να φυγουν σε δρομο χωρις επιστροφη,γιατι βρωμισαν τις ιδεες της αριστερας….Αφου λοιπον ειμαι αστεγος δεν εχω δικαιωμα να εκφερω γνωμη για τα εσωτερικα και τα οργανωτικα της δημοκρατικης συμπαραταξης. 
 
Βρητε λυσεις,συντροφικες και συναινετικες…. Δυο συμβουλες πολιτικες μονο,απο εναν απλο πολιτη.
 
<<Θυμίστε στους πονεμένους τα καλά του ΠΑΣΟΚ>>
 
 ΠΡΩΤΗ. Ο Λαος υποφερει. Θυμηστε στους πονεμενους τα καλα του ΠΑΣΟΚ, και μην διστασετε να συγκρουστητε με τις παθογενειες που δημιουργηθηκαν επι ΠΑΣΟΚ, εστω και αν αυτο χρειαζεται σκληρη αυτοκριτικη και αυτομαστιγωση αν χρειαστει. Δωστε αξιες και ελπιδα στο λαο,με το προσωπικο παραδειγμα ολων και με μια ηγεσια που θα λει μονο αληθειες και θα ειναι κοντα στην κοινωνια. Ξεδοντιαστε τους συριζανελ καθε μερα,καθε ωρα. Και προτεινεται στη βουλη,να ερευνηθει σε βαθος γιατι φτασαμε στο ασυληπτο δημοσιο χρεος που οδηγησε στα μνημονια και τη φτωχεια. Και οπου βρητε ευθυνες δικες μας να τις αναδειξεται,χωρις το φοβο του πολιτικου κοστους η το κρατημα των ισοροπειων. 
 
<<Εξαφανίστε τις ομάδες και ομαδούλες>>
 
ΔΕΥΤΕΡΟ. Απομακρυνεται και συγκρουστητε με τα παρασιτα των τοπικων κοινωνιων,βαλτε νεους και αφθαρτους σε ολλα τα επιπεδα των οργανων,καντε εκδηλωσεις,ανοιχτες με προτασεις,καντε προτωβουλιες αλλεγγυης στους φτώχους,τους αρρωστους,τους αστεγους,σε οσους το εχουν αναγκη. Παψτε τα αλληλοσκωτοματα για τις καρεκλες,εξαφανιστε τις ομαδες και ομαδουλες και εφαρμωστε την αξιακη αρχη,ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Ξαναχτηστε απ την αρχη τη μεγαλη δημοκρατικη παραταξη. 
Εγω δυστυχως εχω αλλα θεματα που πρεπει να λυσω μεσα μου και μονος μου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!>>.
 
Αυτά! Τα οποία,  νομίζω, πως δεν είναι, παρά το τι δείχνουν επιφανειακά,  ένας αναχωρητισμός! Το αντίθετο!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ