Στην Κάτω Αχαΐα η Ευανθία Ρεμπούτσικα τέλος Αυγούστου!

Για πρώτη φορά η σπουδαία μουσικός θα δώσει συναυλία στον τόπο καταγωγής της!

Για πρώτη φορά μέσα στην εξαιρετικά σπουδαία επαγγελματική της πορεία, η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα δώσει μια μοναδική συναυλία στον τόπο καταγωγής της, στην Κάτω Αχαΐα.

Το μεγάλο μουσικό γεγονός για την περιοχή, εντάσσεται στο πολιτιστικό πρόγραμμα ΔΥΜΑΙΑ 2017 και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου. Την είδηση έδωσε ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για όλα τα θέματα που αφορούν τον δήμο (θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ). Όπως είπε ο κ. Νικολάου, πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός, καθώς η σπουδαία και βραβευμένη ερμηνεύτρια, τιμά τον τόπο καταγωγής της, με την παρουσία της, προσθέτοντας ότι οι πολίτες της δυτικής Αχαΐας είναι υπερήφανοι για το ήθος και την επαγγελματική πορεία της σημαντικής Ελληνίδας δημιουργού.

Λίγα λόγια για την Ευανθία Ρεμπούτσικα 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κάτω Αχαΐα. Είναι ένα από τα τέσσερα αδέλφια της οικογένειας Ρεμπούτσικα μαζί με την Ιωάννα, τον Πλούταρχο και τη Μαρία. Ο πατέρας τους ήταν ιδιοκτήτης του κινηματογράφου REX. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί σε ηλικία 6 ετών, φοιτώντας στο Ωδείο Πατρών με καθηγητές τον Μιλτιάδη Παπανικολάου και τον Ακίνδυνο Καϊμάκη. Το κουαρτέτο των αδελφών Ρεμπούτσικα περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το 1970 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική, με δάσκαλο τον Τάτση Αποστολίδη στο Ωδείο Αθηνών και στη συνέχεια με τον Στέλιο Καφαντάρη στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές.

Από το 1970 μέχρι το 1979, η Ευανθία Ρεμπούτσικα συνεργάζεται με σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, συνεργασίες που συνεχίζονται και μετά το 1979 όταν επιστρέφει από το Παρίσι, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στην École Normale de Musique.

Ακολουθούν συνεργασίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του τρίτου προγράμματος καθώς και με τη Σύγχρονη Ορχήστρα της ΕΡΤ, με την οποία περιοδεύει και κατά την παρουσίαση του «Αξιον Εστί» με το Μίκη Θεοδωράκη.

ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org

Διαβάστε επίσης