Πάτρα: Έκκληση στον Κώστα Πελετίδη από τους μαθητές του 10ου Γυμνασίου - Τι ζητούν

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΛωΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Τη συνδρομή του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη ζητούν οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 10ου Γυμνασίου Πατρών, προκειμένου να τους βοηθήσει να βάψουν το σχολείο τους, το οποίο έχει πάρα πολλά χρόνια να συντηρηθεί.

unnamed_7.jpg

Με  επιστολή που απέστειλαν στο Δήμαρχο, οι μαθητές εκφράζουν το παράπονό τους για το γεγονός ότι άλλα σχολεία έχουν ήδη βαφτεί αλλά όχι και το δικό τους, όπως έχουν ζητήσει από το Δεκέμβρη του 2016 όταν ξεκίνησαν το περιβαλλοντικό τους πρόγραμμα.

Παρ’ όλα αυτά οι ίδιοι συνεχίζουν τις προσπάθειες για να βελτιώσουν την εικόνα του σχολείου τους, με φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών, εργασίες καθαρισμού και διακόσμησης των αιθουσών διδασκαλίας, βαψίματος των πινάκων, αλλά και κατασκευής μονάδας κομποστοποίησης των οργανικών υλικών του σχολικού κήπου.

unnamed_8.jpg

unnamed_9.jpg

Παράλληλα και στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος με θέμα «ΜΕΛΕΤΩ και ΦΡΟΝΤΙΖΩ το σχολικό περιβάλλον-ΜΑΘΑΙΝΩ για το περιβάλλον της χώρας μου» έχουν συγκεντρώσει αφίσες βιοτόπων της χώρας (αλλά και φυλλάδια, βιβλία κλπ) από περιβαλλοντικές οργανώσεις, περιφέρειες και φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τις οποίες πρόκειται σύντομα να εκθέσουν στο σχολείο τους και στη συνέχεια να τις χρησιμοποιήσουν για τη διακόσμηση των αιθουσών διδασκαλίας, όταν αυτές βαφούν.

Οι μαθητές εκφράζουν την ελπίδα πως αυτή τη φορά ο Δήμαρχος δεν θα τους αγνοήσει και θα ικανοποιήσει το αίτημά τους.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αξιότιμε  κύριε Δήμαρχε

Είμαστε μαθητές της Περιβαλλοντικής ομάδας του 10ου Γυμνάσιου Πάτρας, το οποίο βρίσκεται στα Ζαρουχλέικα και υλοποιούμε φέτος, ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα «ΜΕΛΕΤΩ και ΦΡΟΝΤΙΖΩ το σχολικό περιβάλλον-ΜΑΘΑΙΝΩ για το περιβάλλον της χώρας μου».

Σε επιστολή που σας είχαμε στείλει στις 13 Δεκεμβρίου 2016, είχαμε ζητήσει τη συνδρομή σας προκειμένου να βάψουμε το σχολείο μας, το οποίο έχει πάρα πολλά χρόνια να συντηρηθεί, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, και να βελτιώσουμε τον προαύλιο χώρο, (τοποθέτηση παγκακίων, βάψιμο κερκίδων κλπ) κάτι το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε με τη δική μας εθελοντική εργασία.

Στις 21 Φεβρουαρίου σας στείλαμε δεύτερη επιστολή ζητώντας να μην μας ξεχάσετε και να στείλετε στο σχολείο μας συνεργείο ελαιοχρωματιστών για να το βάψουμε . Πέρασαν ήδη πέντε μήνες από την πρώτη επιστολή μας και δύο μήνες από τη δεύτερη και δεν είχαμε κάποια ανταπόκριση.

Βλέπουμε άλλα σχολεία να βάφονται αλλά όχι το δικό μας.  Η σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της και το σχολείο μας παραμένει όπως ήταν. Θέλουμε να πιστεύουμε πως έστω και τώρα θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας και θα μας βοηθήσετε ώστε να βελτιώσουμε την εικόνα του σχολείου μας.

Εμείς απ’ την πλευρά μας συνεχίζουμε τις προσπάθειες και ήδη έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα. Έχουμε προχωρήσει σε εργασίες διακόσμησης των αιθουσών, χρωματισμού πινάκων,καθαρισμού των χώρων του προαυλίου, και με τη βοήθεια γονέων έχουμε βάψει και τρείς αίθουσες διδασκαλίας.  Επίσης είναι έτοιμη και η μονάδα κομποστοποίησης στην οποία θα ρίχνουμε τα οργανικά υλικά του σχολικού μας κήπου, ενώ παράλληλα συμμετέχουμε στηνανακύκλωση τηγανέλαιου και συγκεντρώνουμε πλαστικά καπάκια για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων.

Με τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε τη συνδρομή σας, σας ευχαριστούμε και περιμένουμε.

Με τιμή

Τα  μέλη της περιβαλλοντικής ομάδας

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ