Αθηνά Τραχήλη: Ναι στο αίτημα για την οδό Κωστή Παλαμά

η πόλη οφείλει να τιμήσει την μνήμη του εθνικού μας ποιητή

Υπέρ της μετονομασίας της οδού Κορίνθου στην Πάτρα σε οδό Κωστή Παλάμα τάσσεται η Αθηνά Τραχήλη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Σε δήλωση της η κ. Τραχήλη αναφέρει: «Τρέφω απεριόριστο σεβασμό στην ανεξάρτητη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και στις αποφάσεις της. Εν τούτοις, ως δημότης της Πάτρας, θεωρώ ότι η πόλη οφείλει να τιμήσει την μνήμη του εθνικού μας ποιητή μετονομάζοντας την οδό Κορίνθου σε οδό Κωστή Παλαμά, τουλάχιστον στο μέρος της που περνά από το ιστορικό κέντρο. Η πρωτοβουλία που συγκέντρωσε ήδη 3.000 υπογραφές συνδημοτών δείχνει ότι η όλη προσπάθεια είναι συμβατή με την βούληση των πολιτών της Πάτρας. Ιδίως τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της οικίας όπου γεννήθηκε ο Κωστής Παλαμάς και η μετατροπή της σε χώρο πολιτισμού».

Και στην ίδια δήλωση η κ. Τραχήλη προσθέτει ότι «το αίτημα αλλαγής της ονοματοθεσίας του δρόμου συνδέεται και με την ανάγκη η Πάτρα να υπενθυμίζει στο διηνεκές ότι ήταν η γενέτειρα του μεγάλου Μεσολογγίτη ποιητή που, όπως έχει πει ο Μίκης Θεοδωράκης, η επιρροή του ήταν μεγαλύτερη από την επιρροή δέκα πρωθυπουργών. Είμαι σίγουρη ότι το αίτημα αυτό θα έχει ανταπόκριση και μάλιστα άμεσα».