Γαλλικές Εκλογές: Ο Μανουέλ Μακρόν 8ος Πρόεδρος - Η πρώτη δήλωση του - Τον συνεχάρη η Μαρί Λεπέν - LIVE

Η Μαριν Λεπέν συγκεντρώνει ποσοστό 33,9% έως 34,5%.

Νεότερη Ενημέρωση: «Ανοίγει μια νέα σελίδα» για τη Γαλλία, «αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε απόψε ο νικητής των προεδρικών εκλογών Εμανουέλ Μακρόν στο Γαλλικό Πρακτορείο. «Γυρίζουμε μια νέα σελίδα στη μακρά ιστορία μας απόψε», τόνισε ο Μακρόν εκφράζοντας την ευχή αυτή να είναι μια σελίδα «ελπίδας και εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται». «Ανοίγει μια νέα σελίδα, αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται».

Νεότερη Ενημέρωση: Συγχαρητήρια μέσω twitter έδωσε η Γερμανία στον νέο πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

ger070517.jpg

Εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για μια νίκη υπέρ μιας ισχυρής ενωμένης Ευρώπης και υπέρ της γαλλογερμανικής φιλίας.

Νεότερη Ενημέρωση: Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, σύμφωνα με μια ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο.
may-735x459.jpg
«Η πρωθυπουργός συνεχάρη θερμά τον εκλεγμένο πρόεδρο Μακρόν για την εκλογική του επιτυχία. Η Γαλλία είναι μία από τις στενότερες συμμάχους μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το νέο πρόεδρο σε ένα εύρος κοινών προτεραιοτήτων» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Νεότερη Ενημέρωση: Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη θερμά τον Εμανουέλ Μακρόν για της εκλογή του στο προεδρικό θώκο της χώρας.

720_514216_7b8cf27012-9f768fe71576b62e.jpg

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρικό μέγαρο, ο Ολάντ επισήμανε ότι η νίκη του Μακρόν δείχνει ότι η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών επιθυμεί να ενωθεί γύρω "από τις αξίες της Δημοκρατίας".

Νεότερη Ενημέρωση: Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο 8ος πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας και ο νεότερος στην ιστορία της χώρας μετά τον Ναπολέοντα. Η πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος της Γαλλίας έγινε, φυσικά, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ανοίγει μια νέα σελίδα αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται», δήλωσε Εμανουέλ Μακρόν, λίγο αφού η Μαρίν Λε Πεν του είχε τηλεφωνήσει για να τον συγχαρεί και είχε δημόσια παραδεχτεί την ήττα της.

Νεότερη Ενημέρωση: Συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του η Μαρίν Λεπέν, στην πρώτη της μετεκλογική ομιλία.

Χαμογελαστή η ηττημένη ακροδεξιά υποψήφια δήλωσε ότι τηλεφώνησε για να συγχαρεί τον αντίπαλό της. «Οι Γάλλοι ψήφισαν τη συνέχιση της υπάρχουσας πολιτικής. Του ευχήθηκα να επιτύχει στο έργο του. Θα είμαι επικεφαλής της μάχης των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρίν Λεπέν. 

Πηγή: parapolitika.gr

Νεότερη Ενημέρωση: Άνετη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, με ποσοστό γύρω στο 65%, έναντι 35% της αντιπάλου του Μαρίν Λε Πεν, προβλέπουν οι πρώτες εξαγωγές του εκλογικού αποτελέσματος στη Γαλλία, που δημοσιεύτηκαν από μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Οι εξαγωγές του αποτελέσματος βασίζονται σε πραγματικές ψήφους από εκλογικά κέντρα ολόκληρης της Γαλλίας, αφού όλες οι κάλπες έκλεισαν στις 21:00.

Σε ηλικία 39 ετών, ο κ. Μακρόν γίνεται ο νεότερος πρόεδρος στην ιστορία της Γαλλίας.

Ωστόσο, το μεγάλο προβάδισμα του κ. Μακρόν υποσκάπτεται από το υψηλό επίπεδο της αποχής. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, η συμμετοχή μπορεί να διαμορφωθεί ακόμα και κάτω από το 75%, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο σε μεγάλη εκλογική αναμέτρηση από το δημοψήφισμα του 1969.

Πηγή: www.skai.gr

Πρώτη Ενημέρωση: Ο κεντρώος Εμμανουέλ Μακρόν είναι ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.  

Ο Μακρόν εξασφαλίζει ποσοστό 65,5% έως 66,1% των ψήφων, έναντι της αντιπάλου του, της ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 33,9% έως 34,5%.  

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ