"Πάρτε τα βουνά" - Για δεύτερη χρονιά το “Panachaiko Trail 2017” από την «Πολιτιστική Δράση Βραχναιίκων»

με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Όλα είναι έτοιμα, ώστε οι Πατρινοί και αθλητές ορεινών διαδρομών από ολόκληρη τη χώρα, να «πάρουν τα βουνά…!» και να τρέξουν στο Παναχαϊκό. Η «Πολιτιστική Δράση Βραχναιίκων» διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φέτος τον αγώνα “Panachaiko Trail 2017” και αυτή τη χρονιά έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της «Πολιτιστικής Δράσης Βραχναιίκων» κ. Γιώργος Ρόδης σε συνέντευξη τύπου, που παραχωρήθηκε την Πέμπτη στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο Βραχναιίκων, υπενθύμισε ότι ο αγώνας διοργανώθηκε πέρυσι πρώτη φορά, τον οποίο ωστόσο αρχικά οραματίστηκαν δρομείς-μέλη του Συλλόγου το 2014. «Δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος βρίσκεται στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή που διατυπώσαμε το αίτημα στήριξης της διοργάνωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ρόδης. Επίσης, ευχαρίστησε τους εθελοντές και τους χορηγούς που συνδράμουν στην προσπάθεια, ενώ έκανε εθελοντή τον κ. Αλεξόπουλο, παραδίδοντάς του το καπέλο και το μπλουζάκι, που θα δίνεται στην εκκίνηση του αγώνα “Panachaiko Trail 2017”.

afisa_panachaiko_trail_2017.jpg

Στο πλευρό των διοργανωτών στέκεται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, τόνισε τις δυνατότητες προβολής της περιοχής και τόνωσης της τοπικής οικονομίας μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς και από άλλα παρόμοια αθλητικά γεγονότα. «Ποιός έχει δικαίωμα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να αρνηθεί να κάνει το καθήκον του; Αυτό κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζοντας τον αγώνα. Ξεκίνησε πέρυσι, φέτος κάνει ένα βήμα παραπάνω, θα γίνει θεσμός και μέσω αυτού την Κυριακή, θα μπορέσουν να εκφραστούν πολλοί άνθρωποι. Να κάνουν έναν αγώνα μέσα στη φύση χωρίς ανταγωνισμούς. Θα υπάρχουν νικητές, αλλά επί της ουσίας όλοι οι συμμετέχοντες θα είναι νικητές. Καλώ όλους και ως συμμετέχοντες δρομείς και ως θεατές την Κυριακή να είναι στο Πουρναρόκαστρο. Ως Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έχουμε θέσει ως στόχο να ενισχύουμε, σήμερα περισσότερο από ποτέ, τέτοιου είδους εθελοντικές πρωτοβουλίες”, σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου και θα περιλαμβάνει δύο διαδρομές, οι οποίες θα έχουν αφετηρία το Πουρναρόκαστρο στις 9.30 το πρωί, για τους περισσότερους από 350 δρομείς που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή. Η πρώτη διαδρομή των 16 χλμ. είναι η πιο μικρή και πιο εύκολη, σε υψόμετρο 762 μέτρων και είναι μέτριας δυσκολίας, ενώ η δεύτερη διαδρομή είναι πιο απαιτητική. Οι δρομείς θα πρέπει να διανύσουν 20 χλμ. και το υψόμετρο φτάνει στα 1.450 μέτρα. Ο κ. Βασίλης Λάγιος, ως μέλος του Δ.Σ. της «Πολιτιστικής Δράσης» και της Οργανωτικής Επιτροπής και παράλληλα δρομέας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη φυσική ομορφιά του Παναχαϊκού και στη θέα, που θα αποζημιώσει τους δρομείς και των δύο διαδρομών. «Καλούμε τον κόσμο να σηκωθεί από τους καναπέδες και να αφήσει την τηλεόραση, να έρθει πιο κοντά στη φύση και να θαυμάσει το Παναχαϊκό, το βουνό της Πάτρας. Αυτό που συζητήσαμε και με τον κ. Αλεξόπουλο είναι ότι έχουμε στο μυαλό μας τον αγώνα αυτό να τον ανοίξουμε σε περισσότερο κόσμο, ακόμα και έξω από την Ελλάδα. Η προσπάθεια αυτή και ο ερχομός των δρομέων στην περιοχή μας θα δώσουν ζωή στην τοπική κοινωνία, στα καταστήματα, γι’ αυτό και ζητήσαμε τη στήριξη της Περιφέρειας».

Στην κατεύθυνση αυτή ο κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος τόνισε πως με την «Πολιτιστική Δράση» συμφωνούν στη στόχευση, που δεν περιορίζεται μόνο στην έκφραση της εσωτερικής ανάγκης, που ικανοποιεί ένα τέτοιο δρομικό γεγονός, αλλά αφορά στο πώς θα αποκτήσει η περιοχή προστιθέμενη αξία μέσα από τέτοιου είδους αθλητικά events. «Το ότι επέλεξαν το Παναχαϊκό είναι σημαντικό, καθώς βλέπουν κάτι που είναι πανέμορφο, αλλά αναξιοποίητο. Το Παναχαϊκό προσδιορίζει την περιοχή μας, είναι η «σκιά» μας και ποτέ δεν έχουμε ασχοληθεί περαιτέρω με αυτό. Κοιτάξτε τι συμβαίνει στο Βόλο με το Πήλιο. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο ορεινός όγκος με την παραλία. Ποτέ δεν ενδιαφερθήκαμε εμείς να δούμε πώς μπορούμε να συνδέσουμε τον ορεινό μας όγκο με τη θάλασσα. Δεν φτάνουν μόνο οι εθελοντικές πρωτοβουλίες. Είναι και ευθύνη των φορέων. Ανάμεσα στους φορείς είναι η Περιφέρεια και οφείλει να αναλάβει την ευθύνη της, στους φορείς όμως είναι και ο Δήμος της Πάτρας και άλλοι ενεργοί, ώστε όλοι μαζί να πάμε την περιοχή μας ένα βήμα πάρα πάνω. Αν έχουμε συγκεκριμένες λογικές εξωστρέφειας, θα τα καταφέρουμε. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε τελμάτωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ