Απάντηση Δημοτικής Αρχής στη ΡΑΠ για τον Ριγανόκαμπο - "Ενοχλεί αυτή η νέα αγωνιστική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής"

τι αναφέρει ανακοίνωση

Η Δημοτική Αρχή, εκφράζοντας την ομόφωνη απόφαση των Συλλόγων και των κατοίκων της περιοχής, προχωρά μετά την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη δημιουργία του νέου μεγάλου «Ανατολικού Πάρκου», στο Ριγανόκαμπο.

Διεκδικεί ταυτόχρονα από την κυβέρνηση να σταματήσει την απαράδεκτη κωλυσιεργία και να παραχωρήσει τώρα την έκταση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Αυτή η νέα αγωνιστική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, ενοχλεί την κυβερνητική παράταξη της ΡΑΠ.

Είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί πρόκειται για λαϊκό αίτημα δεκαετιών που ικανοποιείται. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση της ΡΑΠ δεν υπάρχει ούτε λέξη για τις ευθύνες της συγκυβέρνησης Συριζα – Ανελ για ένα τόσο οξυμένο πρόβλημα, για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής.

Αντίθετα, «στο και πέντε» της υπογραφής του τέταρτου μνημονίου, μιλάνε για δήθεν ευνοϊκή πολιτική συγκυρία που έκανε πράξη την απόδοση του παραλιακού μετώπου κλπ., αποκρύπτοντας προκλητικά ότι με τον αγώνα του λαού υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να παραχωρήσει την παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Οι όποιες μικρές και προσωρινές κατακτήσεις είναι αποτέλεσμα των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος και όχι της «γαλαντόμας» πολιτικής των αστικών κυβερνήσεων.

Η ΡΑΠ λειτουργεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της συγκυβέρνησης Συριζα-Ανελ που ενώ τα δίνει όλα στο κεφάλαιο και τσακίζει το λαό ταυτόχρονα προπαγανδίζει τα ψίχουλα στους εξαθλιωμένους από την αντιλαϊκή πολιτική της.

Ο λαός της Πάτρας πρέπει να κάνει δικό του ζήτημα όχι μόνο την παραχώρηση του χώρου για δημιουργία πάρκου, αλλά και την πλήρη χρηματοδότηση του Δήμου από το Κράτος και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να ικανοποιηθούν οι οξυμένες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ