Αχαΐα: Πεινασμένα αδέσποτα έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους κατοίκους των Νιφορείκων - Καθημερινές οι επιθέσεις και σε κοπάδια με πρόβατα

καταγγελία του προέδρου της κοινότητας Οδυσσέα Μαγκαφα

Σοβαρή η καταγγελία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νιφορείκων Οδυσσέα Μαγκαφά.

Σύμφωνα με αυτή, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή από τα αδέσποτα σκυλιά. "Ο κόσμος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει, όχι πεζός, αλλά ούτε με τα οχήματά του", σημειώνει ο κ. Μαγκαφάς και εξηγεί ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των σκυλιών, τα οποία είναι ταλαιπωρωρημένα και νηστικά με αποτέλεσμα να επιτίθενται. 

"Πριν από δύο ημέρες κατασπάραξαν ένα πρόβατο, ενώ κινδύνευσε αναβάτης αλόγου, όταν το ζώο τρόμαξε από την επίθεση της αγέλης και έριξε κάτω τον αναβάτη", αναφέρει ο πρόεδρος της ΤΚ, συμπληρώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες από φιλόζωους ώστε να μην μένουν νηστικά, αλλά κάποια στιγμή τα ζώα αλλάζουν περιοχή και αναγκαστικά δεν βρίσκουν τροφή με αποτέλεσμα να γίνονται επιθετικά. 

Η διεύλευση στο χωριό, ιδιαίτερα προς την παραλία είναι απαγορευτική, όπως σημειώνει ο κ. Μαγκαφάς ο οποίος δέχεται καθημερινά δεκάδες τηλφωνήματα κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα για το θέμα αυτό, ο πρόεδρος έχει ήδη επικοινωνήσει με τον αρμόδιο τομέα του δήμου και ζήτησε άμεση παρέμβαση. "Κάτι πρέπει να γίνει, δεν πάει άλλο. Σε λίγο θα ξεκινήσει το καλοκαίρι και ο κόσμος θα διπλασιαστεί, ενώ θα μας επισκέπτονται και ξένοι τουρίστες. Απευθύνουμε έκκληση για βοήθεια", καταλήγει ο κ. Μαγκαφάς. 

Β.Ι.ΑΘΑΝ. 

Διαβάστε επίσης