Ντόναλντ Τραμπ: «Μου λείπει η παλιά μου ζωή. Νόμιζα ότι η Προεδρία θα ήταν πιο εύκολη»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟ REUTERS

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Reuters έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη γεωπολιτική, το εμπόριο και το πόσο έχει αλλάξει η προσωπική του ζωή από τότε που ανέλαβε το Λευκό Οίκο.​

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο σημαντικά σημεία της συνέντευξης: 

Σχετικά με την προεδρία: 

«Μου άρεσε η προηγούμενη ζωή μου. Είχα τόσα πολλά πράγματα. Τώρα δουλεύω περισσότερο από την προηγούμενη ζωή μου. Νόμιζα ότι θα ήταν ευκολότερο. Βρίσκεσαι εγκλωβισμένος μέσα σε ένα ‘κουκούλι’ και λόγω της τεράστιας προστασίας, δεν μπορείς να πας πουθενά. Μου αρέσει να οδηγώ. Δεν μπορώ πλέον να οδηγήσω». 

Για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: 
«Ήταν 27 ετών, ο πατέρας του πέθανε, ανέλαβε ένα κράτος, οπότε πείτε ότι θέλετε, αλλά αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά σε εκείνη την ηλικία. Ξέρεις πως έχεις πολλούς στρατηγούς εκεί και πολλούς άλλους που θα ήθελαν να κάνουν αυτό που κάνει αυτός. Είναι πολύ δύσκολη η δουλειά του, Όσον αφορά στο αν είναι λογικός ή όχι, δεν έχω άποψη σχετικά με αυτό. Ελπίζω να είναι λογικός». 

Σχετικά με τον πρόεδρο της Κίνας και τη Βόρεια Κορέα: 
«Σίγουρα δε θέλει αναταραχή και θάνατο. Δεν θέλει να τα δει αυτά. Είναι καλός άνθρωπος. Είναι πολύ καλός άνθρωπος και τον γνώρισα πολύ καλά… Θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ξέρω πως θα ήθελε να κάνει κάτι. Ίσως να μην είναι δυνατόν να κάνει. Αλλά νομίζω πως θα ήθελε να ήταν σε θέση να κάνει κάτι». 

Για τη Βόρεια Κορέα: 
«Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να καταλήξουμε σε μια πολύ σημαντική σύγκρουση με τη Βόρεια Κορέα. 
Ερώτηση: Είναι αυτή η μεγαλύτερη παγκόσμια ανησυχία σας αυτή τη στιγμή; 
«Ναι, θα έλεγα πως είναι αλήθεια. Η Βόρεια Κορέα είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ανησυχία μου». 

Σχετικά με το τέλος της ισλαμικής τρομοκρατίας: 
«Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να έρθουν εδώ. Πρέπει να το πω, πρέπει να υπάρξει ένα τέλος. Και πρέπει να είναι ταπείνωση. Υπάρχει τέλος. Διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο. Αλλά υπάρχει ένα τέλος. Εμείς εξαλείφουμε κάποιους πολύ κακούς ανθρώπους. Το βλέπετε κι εσείς τι συμβαίνει με τους αποκεφαλισμούς. Είχαμε να τους δούμε από τον μεσαίωνα. Σωστά;». 

Σε μια ενδεχόμενη πτώση της κυβέρνησης: 
«Εάν πέσει η κυβέρνηση, θα πέσει. Θα δούμε τι θα συμβεί. Αν πέσει, θα είναι σφάλμα των Δημοκρατικών. Δε θα είναι δικό μας το λάθος. Θα είναι σφάλμα των Δημοκρατικών. Ίσως θα ήθελαν να δουν την κυβέρνηση να πέφτει». 

Πηγή: The Guardian 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ