Θ. Παπαθεοδώρου: Ερώτηση για την ονομασία του νοσοκομείου "Άγιου Ανδρέα"

πατρα

Προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

ΘΕΜΑ: «Άμεση αποκατάσταση της ιστορικής επωνυμίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ‘Άγιος Ανδρέας’»

Μετά την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και του Νοσοκομείου Θώρακος «Άγιος Λουκάς», προέκυψε το ζήτημα της μη αποκατάστασης της προηγούμενης μετονομασίας του σε «Γενικό Νοσοκομείο Πατρών». Η πλήρης και γνωστή επωνυμία του Νοσοκομείου ως Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» δεν αναγράφεται πλέον στο πολυώροφο κτίριο του νοσοκομείου, αλλά ούτε και σε πολλά από τα διοικητικά έγγραφα των υπηρεσιών του νοσοκομείου.

Η αλλαγή της ονομασίας του νοσοκομείου είχε προκύψει με το ΦΕΚ 3486/31.12.2012, και με αριθμό Υ4α/οικ. 123812, λόγω της τότε ενοποίησής του με το Νοσοκομείο Θώρακος «Άγιος Λουκάς».

Σήμερα, μετά την μετεγκατάσταση στο ανακαινισμένο κτίριο δεν υφίσταται πλέον λόγος να διατηρείται σε ισχύ η παραπάνω απόφαση. Επίσης, θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα η τραγελαφική για δημοσιά υπηρεσία σύγχυση που επικρατεί στις επωνυμίες που διοικητικά χρησιμοποιούνται για το νοσοκομείο σε έγγραφα που εκδίδονται από τις υπηρεσίες του. (Τα επίσημα έγγραφα του νοσοκομείου άλλοτε αναφέρονται ως Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» και άλλοτε ως «Γενικό Νοσοκομείο Πατρών».

 

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Αν προτίθεται να ενεργήσει άμεσα για την αποκατάσταση της ιστορικής επωνυμίας του Νοσοκομείου;
Αν προτίθεται να δώσει άμεσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη χρήση της επωνυμίας Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» σε όλα τα διοικητικά έγγραφα του νοσοκομείου;