Δήμαρχος παραιτείται επειδή οι δημότες του ψήφισαν Λεπέν: «Δεν θα αφιερώσω τη ζωή μου σε μ@λ...»

σκοπεύει να υποβάλει την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο αφού συζητήσει αύριο το θέμα με την πολιτική ομάδα του

Εξοργίστηκε και δεν το έκρυψε: Δήμαρχος μιας μικρής κοινότητας στη βόρεια Γαλλία, δήλωσε ότι σκέφτεται να παραιτηθεί επειδή η πλειονότητα των δημοτών του ψήφισαν υπέρ της Μαρίν Λεπέν.

«Δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ...» δήλωσε ο σοσιαλιστής δήμαρχος του Ανεζί. Πρόκειται για τον Ντανιέλ Ντελομέ, 70 ετών ο οποίος είναι δήμαρχος εδώ και 9 χρόνια της κοινότητας των 6.000 κατοίκων.

Φανερά απογοητευμένος δήλωσε στην τοπική εφημερίδα L'Avenir de l'Artois:

«Είναι καταστροφικό! Είναι πιθανό να παραιτηθώ επειδή δεν θέλω να αφιερώσω τη ζωή μου σε μαλ...»

Είπε μάλιστα πως σκοπεύει να υποβάλει την παραίτησή του στο δημοτικό συμβούλιο αφού συζητήσει αύριο το θέμα με την πολιτική ομάδα του την οποία συναποτελούν διάφοροι σχηματισμοί της αριστεράς.

Τα σχόλια ήταν τόσα που ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη για την λέξη αλλά επέμεινε στην ουσία: «Η λέξη αυτή ήταν πολύ κακή και υπερβολική, όμως επιμένω στην ουσία της σκέψης μου», δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Είπε ακόμη πως τον «αναστάτωσε» η ατμόσφαιρα στον πρώτο γύρο των εκλογών και διαβεβαίωσε πως «δεν είχε στόχο κανέναν συγκεκριμένα στο εκλογικό τμήμα».

«Είχα ενοχληθεί πού τόσοι πολλοί άνθρωποι ψήφισαν Εθνικό Μέτωπο», εξήγησε ο δήμαρχος, ο οποίος ψήφισε Ζαν-Λικ Μελανσόν, αλλά θα ψηφίσει «χωρίς δισταγμό» υπέρ του Εμμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο, στις 7 Μαΐου.

Η Μαρίν Λεπέν, η οποία επιβεβαίωσε στον πρώτο γύρο τη δύναμή της στις εργατικές περιοχές της βόρειας Γαλλίας, συγκέντρωσε περίπου το 38,09% των ψήφων στην κοινότητά του, μπροστά από τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν (19,25%) και τον κεντρώο Εμμανουέλ Μακρόν (17,29%).

Τα σχόλια στα social media πήραν φωτιά. «Είναι το είδωλό μου», «είναι ο ήρωας της ημέρας», «μπράβο», «με συμφιλίωσε με την ανθρωπότητα», «να στείλουμε λουλούδια στον άνθρωπο» ήταν μερικά από τα αποθεωτικά σχόλια που γράφτηκαν στο twitter υπέρ του δημάρχου. Η σχετική ανάρτηση έχει πάνω από 10.000 retweets και πάνω από 8.000 likes.

iefimerida

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ