Μύθοι και αλήθειες για το άγχος των εξετάσεων - Ημερίδα από τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus

τη Δευτέρα 24 Απριλίου

Το τέλος των Πασχαλινών διακοπών κάθε χρόνο σηματοδοτεί την απαρχή της τελικής  προετοιμασίας των μαθητών για τις εξετάσεις. Το άγχος που είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχική αντίδραση, πυροδοτεί στους μαθητικούς εγκεφάλους πολλαπλές σκέψεις. Τα συναισθήματα του φόβου, της απογοήτευσης, της κούρασης, της κατάθλιψης και της οξυθυμίας που κυριαρχούν,  δεν επιτρέπουν στους μαθητές να λειτουργήσουν με την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Στο γαϊτανάκι του άγχους συμμετέχουν άθελά τους και οι γονείς, οι ανεκτίμητοι αρωγοί της επίπονης προσπάθειας των μαθητών. «Θυμάμαι τότε που έδινα πανελλήνιες. Πόσο άγχος θεέ μου… είχε η μάνα μου», τα λόγια του μαθητή.

fgvvdsgs.jpg

Είναι γνωστό ότι το υπερβολικό άγχος ενισχύει τις μαθησιακές φοβίες του μαθητή και συντελεί στην αποκαθήλωση της βαθμολογικής του αξίας. Ευεργετικά λοιπόν τα λόγια του αμερικάνου φιλόσοφου William James:  «Το μεγαλύτερο όπλο εναντίον του άγχους είναι η ικανότητα μας να διαλέγουμε μια σκέψη αντί για μια άλλη».

Τα φροντιστήρια ΟΡΑΜΑ/18Plus τη Δευτέρα 24 Απριλίου και ώρα 17.30 οργανώνουν ημερίδα για τους μαθητές τους και τους γονείς τους με θέμα «Εξετάσεις & μαθητικό άγχος». Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Πολύεδρου (Κανακάρη 147) θα μιλήσει η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Χαρά Γουλιάμη - Σαράντη.