Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Τα εν Δήμω… με τη δική σου ματιά» – Περισσότερες οι συμμετοχές φέτος – Πιο πολλοί οι ερασιτέχνες!

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΜΑΙΟΥ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΈΣ

Ζωηρότερο φέτος το ενδιαφέρον για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας που διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Δύμης σε συνεργασία με τον δήμο δυτικής Αχαΐας.
Το μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Β. Ντάρλας μας «ξεναγεί» στο μέχρι σήμερα διαμορφωμένο περιβάλλον του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι φέτος οι συμμετοχές είναι περισσότερες κυρίως από ερασιτέχνες φωτογράφους.
ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πως κρίνετε το ενδιαφέρον συγκριτικά με τον πρώτο διαγωνισμό που έγινε πέρσι; Είναι πιο ζωηρό; Που κινούνται οι συμμετοχές;

Σχεδόν από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης του διαγωνισμού ξεκίνησαν και οι συμμετοχές φέτος. Το ενδιαφέρον ερασιτεχνών και μη φωτογράφων είναι συγκριτικά πολύ πιο αυξητικό σε σχέση με τον περσινό.

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Πως «μοιράζονται» οι συμμετοχές στους επαγγελματίες και τους ερασιτέχνες; Που γέρνει η ζυγαριά;

Οι ερασιτέχνες μέχρι τώρα είναι πολλοί περισσότεροι. Βέβαια, όπως σε όλους τους διαγωνισμούς (και στον περσινό δικό μας) τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον όλων αυξάνεται κατακόρυφα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιο είναι κατά κύριο λόγο το θέμα που «απασχολεί» τους συμμετέχοντες;

Το φυσικό περιβάλλον και τα αξιοθέατα συγκεντρώνουν πολλές συμμετοχές αλλά ευελπιστούμε να απλωθεί το θέμα και σε άλλους τομείς όπως η καθημερινή ζωή στο δήμο μας και όμορφες εικόνες του οικιστικού ιστού. Όπως και ο τίτλος του διαγωνισμού «Τα εν Δήμω… με τη δική σου ματιά» ωθούμε τον «καλλιτέχνη» στην αποτύπωση του ενδιαφέροντος της δικής του οπτικής πραγματικότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Μετά και από αυτή τη δράση, θα έχετε ένα πλούσιο υλικό με ιστορικά σημεία αναφοράς της περιοχής. Πώς σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε τη συγκυρία;

Οι νικήτριες φωτογραφίες και ένα μέρος από το υλικό (φωτογραφίες) που θα συλλεχθεί θα εκτυπωθεί ώστε να εκτεθεί σε χώρο για μερικές ημέρες όπου θα μπορεί να το δει κάποιος επισκέπτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι συμμετοχές (1-5 για κάθε διαγωνιζόμενο) θα πρέπει να αποτυπώνουν τον δήμο δυτικής Αχαΐας και να αποσταλούν στο e-mail: [email protected] (χωρίς υδατογράφημα) μέχρι 15 Μαΐου. Οι τρεις νικήτριες φωτογραφίες, που θα κρίνει τριμελής επιτροπή, θα κερδίσουν δώρα.

Β.Ι.ΑΘΑΝ. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ