Η καρδιά της τεχνολογίας "χτυπά" στην Πάτρα - Το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης "Patras IQ 2017" - Ποιοι θα παραστούν

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στις 6 σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια της 4ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας "Patras IQ 2017", που φέτος για πρώτη φορά φιλοξενείται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της Πάτρας.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο πρώην Αχαιός Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Κώστας Φωτάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Δημήτρης Παπαδημούλης, ο {εριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Παναγιώτης Παπανικόλας, διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπίας Οδού» που είναι ο χρυσός χορηγός της έκθεσης.

Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο αναπληρωτής Υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Χτίζοντας μια ολοκληρωμένη πολιτική για την Ερευνα και την Καινοτομία».

Η 4η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ 2017» αποτελεί θεσμό για την Πάτρα και αποτελεί σημείο αναφοράς της έρευνας και της καινοτομίας για όλη τη χώρα, ενώ στόχος των διοργανωτών είναι να κατακτήσει και διεθνή χαρακτήρα.

Επιστημονικές ομάδες από τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα της Πάτρας και από άλλες περιοχές της χώρας παρουσιάζουν τα καινοτόμα προϊόντα τους, τα οποία οι επιχειρηματίες έχουν αγκαλιάσει.

Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί και ενδιαφέρουσες ημερίδες αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Οι πυλες της έκθεσης άνοιξαν χθες Παρασκευή. Μαθητές από τα σχολεία της περιοχής μας πλημμύρισαν το χώρο της έκθεσης και εντυπωσιάστηκαν από τις καινοτόμες ιδέες που παρουσιάζουν τα ακαδημαϊκά και τα ερευνητικά ιδρύματα της περιοχής μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ