ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πλοίο χτύπησε μέσα σε δέκα ημέρες δύο φορές στο λιμάνι της Πάτρας!

το Hellenic spirit της ανεκ -δημιουργούνται πολλα ερωτηματικά

Πολλά ερωτηματικά δημιουργούνται μετά το απίστευτο γεγονός του διπλού χτυπήματος του πλοίου  Hellenic spirit στο λιμάνι της Πάτρας σε διάστημα ενός δεκαημέρου.

Ηταν στις 28 Μαρτίου όταν το πλοίο προσέκρουσε στον κυματοθραύστη , καθώς αναχωρούσε για την Ανκόνα της Ιταλίας και χθες συνέβη για δεύτερη φορά πρόσκρουση του πλοίου , με αποτέλεσμα , όπως ήταν φυσικό να απαγορευθεί ο απόπλους.

Τι συνέβη χθες:

Στο λιμάνι της Πάτρας προσέκρουσε κατά τη διάρκεια μεθόρμισης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Hellenic spirit, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα δύο μέτρων πάνω από τον ίσαλο γραμμή στην πρύμνη δεξιά, αλλά χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, από το κεντρικό λιμεναρχείο Πατρών απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση στης ζημιάς.

Το Hellenic spirit που ανήκει στην ANEK, ετοιμαζόταν να αναχωρήσει για Ηγουμενίτσα, Ιταλία και σε αυτό είχαν επιβιβαστεί ήδη 100 επιβάτες, 51 φορτηγά και 41 ΙΧ οχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο.

 

Τι συνέβη στις 27 Μαρτίου:

Λαχτάρησαν οι επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου HELLENIC SPIRIT των ANEK, το οποίο προσέκρουσε, το απόγευμα της Τρίτης, στον κυματοθραύστη του λιμανιού της Πάτρας, καθώς αναχωρούσε για το λιμάνι της Ανκόνας.

Το πλοίο χτύπησε στον κυματοθραύστη με την αριστερή πλευρά της πλώρης του, υπό συνθήκες που προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες. Από το ατύχημα δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός. Στο HELLENIC SPIRIT επέβαιναν 74 άτομα πλήρωμα, 74 επιβάτες, 57 φορτηγά και 13 ΙΧ οχήματα.

Μετά την πρόσκρουση, το πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι της Πάτρας, όπου ελέγχεται από ιδιώτη δύτη για λόγους ασφαλείας. Σε πα  προκειμένου να ελεγχθεί για λόγους ασφαλείας από ιδιώτη δύτη και αν κριθεί ασφαλές θα αναχωρήσει εκ νέου για τον προορισμό του.

Διαβάστε επίσης