Εκατόμβη νεκρών από αεροπορικές επιθέσεις στη Μοσούλη

Σύμφωνα με τον Guardian νεκροί ίσως να φτάνουν τους 150
AP Photo/Felipe Dana

Βαριά αεροπορικά πυρά δέχθηκε η πόλη της Μοσούλης στο Ιράκ, τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από εκατό άνθρωποι. Σύμφωνα με τον Guardian νεκροί ίσως να φτάνουν τους 150.

Όπως αναφέρουν Ιρακινοί αξιωματούχοι, υπάρχουν δεκάδες πτώματα ανθρώπων θαμμένα κάτω από τα ερείπια της πόλης, σε αμιγώς κατοικημένη περιοχή, ενώ υπολογίζουν τους νεκρούς σε τουλάχιστον 130.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιοι έκαναν τις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, ωστόσο στην περιοχή της δυτικής Μοσούλης επιχειρούν κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη των ΗΠΑ, μαχόμενοι εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Επίσης έχουν προηγηθεί κατηγορίες κατά των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους ότι επιχειρούσαν επίσης σε κατοικημένη περιοχή στις 13 και 17 Μαρτίου, πράγμα που το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είπε ότι θα ερευνήσει.

Ο πρόεδρος της ιρακινής Βουλής μίλησε για «σοβαρές ευθύνες στις πλάτες των απελευθερωτικών δυνάμεων» και τις κάλεσε να κάνουν ότι μπορούν «ώστε να προστατεύονται οι ζωές των αμάχων».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Οσάμα Αλ-Νουτζαΐφι, κατηγορώντας ευθέως των συνασπισμό των κυβερνητικών και αμερικανικών δυνάμεων, μίλησε για «ανθρωπιστική καταστροφή», ενώ ανέβασε τον αριμό τω νεκρών σε εκατοντάδες, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό νεκρών.

Διαβάστε επίσης