Γιατροί "Αγ. Ανδρέα": Παραιτηθείτε κύριε Μάρκου !

επίθεση στον προεδρο του ΚΕΣΥ

Με μια ιδιαίτερα καυστική ανακοίνωση η τριμελής επιτροπή των γιατρών του νοσοκομείου "Αγ. Ανδρέας" ζητά την παραίτηση του Προέδρου του ΚΕΣΥ Κώστα Μάρκου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται οτι:  Οι ξεδιάντροπες και ανάλγητες "εμφανίσεις" των εκπροσώπων της Κυβέρνησης στα όργανα λήψης αποφάσεων στον χώρο της Υγείας λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας. Πρόσφατο παράδειγμα η άνευ προηγουμένου εμφάνιση του Προέδρου του ΚΕΣΥ κ. Κώστα Μάρκου στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας. Ο απίστευτος κ. Μάρκου εναρμονισμένος απόλυτα στην απαράδεκτη και προκλητική γραμμή Πολάκη, με ύφος χιλίων Καρδιναλίων και απαξιώνοντας πλήρως τους ευρισκόμενους εκεί ιατρούς, συνδικαλιστές και μη, προχώρησε στην προαναγγελία των μέτρων της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατεδάφιση των εκπαιδευτικών και εργασιακών σχέσεων των ειδικευομένων ιατρών αναφέροντας μέτρα, τα οποία εάν τυχόν εφαρμοστούν, θα οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση την ιδιότητα του ειδικευόμενου ιατρού και βεβαίως θα δημιουργήσουν συνθήκες χάους στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Συγκεκριμένα ο προκλητικότατος κ. Μάρκου ισχυρίστηκε πως “ο ειδικευόμενος ιατρός δεν είναι εργαζόμενος αλλά εκπαιδευόμενος” παρόλο που όλοι γνωρίζουμε πως εάν στέκεται σήμερα στα πόδια του το Σύστημα Υγείας στη Χώρα είναι γιατί ειδικευόμενοι ιατροί καλύπτουν το τεράστιο κενό που προκύπτει είτε λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων σε ειδικευμένους ιατρούς, είτε διότι ακόμα και αυτοί οι λίγοι ειδικευμένοι συνάδελφοι που υπηρετούν στο Σύστημα είναι μεγάλης ηλικίας και οι αντοχές τους είναι περιορισμένες γεγονός απόλυτα δικαιολογημένο μετά από 30 και 35 χρόνια συνεχούς προσφοράς στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Επίσης στις προτάσεις του ΚΕΣΥ, οι ¨εγκέφαλοί” του, αποφάσισαν να δώσουν τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ προτείνοντας την κατάργηση των κατά τόπους Εξεταστικών Κέντρων από τις ιατρικές σχολές ανά την επικράτεια και την δημιουργία δύο Εξεταστικών Κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την πραγματοποίηση εξετάσεων ειδικότητας στα δύο αυτά Εξεταστικά Κέντρα μόνο τρεις(!) φορές το χρόνο ενώ μέχρι σήμερα οι εξετάσεις πραγματοποιούνται ανά δύο μήνες, γεγονός που σαφώς αυξάνει την απόσταση ανάμεσα στην ολοκλήρωση της ειδίκευσης ενός νέου ιατρού και την κτήση της ειδικότητάς του. Γιατί άραγε; Μήπως η Κυβέρνηση πρίν τον περιβόητο "κόφτη" στα οικονομικά της Χώρας κάνει προθέρμανση με "κόφτη" στον αριθμό των νέων ειδικευμένων ιατρών ακριβώς επειδή είναι ανίκανοι να καλύψουν με επαρκείς αριθμό ειδικευμένων το ΕΣΥ; Στο σημείο αυτό προκύπτει και​ ένα ακόμα ερώτημα, προσωπικά προς τον κύριο Μάρκου (τον εκπρόσωπο της κατά τα άλλα αριστερής Κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας): Ποιός θα δώσει τα περίπου 200 ευρώ που χρειάζεται ο συνάδελφος ειδικευόμενος για να μεταβεί από την Πάτρα στην Αθήνα για να δώσει εξετάσεις για την ειδικότητα (συνυπολογίζοντας τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής καθώς και το γεγονός πώς την παραμονή των πιο κρίσιμων εξετάσεων στην καριέρα ενός ιατρού ο ειδικευόμενος θα αναγκαστεί να την περάσει σε ένα ξενοδοχείο επιβαρύνοντας, με τον τρόπο αυτό, και άλλο την ήδη επιφορτισμένη ψυχολογία του);

Επίσης στις νέες προτάσεις του​ ΚΕΣΥ αναφέρθηκε πως οι ειδικευόμενοι ιατροί, στο πλαίσιο της ειδίκευσής τους, θα αναγκάζονται να περιφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο με πρόσχημα την καλύτερη εκπαίδευσή τους. Γνωρίζουμε όμως πως ουσιαστικά πρόκειται για μέτρο το οποίο ως μόνο στόχο έχει την κάλυψη των τεράστιων κενών που εμφανίζουν τα νοσοκομεία μας σε ιατρικό προσωπικό, τα οποία κενά απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα με μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς, αδιαφορώντας φυσικά για το εάν ο ειδικευόμενος θα αναγκάζεται να ζεις ως περιπλανώμενος νομάς.

Από τα ως άνω γίνεται απόλυτα σαφές, και στον πλέον αδαή με τα θέματα Υγείας, πως οι “ριξικελεύστες” προτάσεις του ΚΕΣΥ, δια στόματος του ¨πολύ” κ. Μάρκου, ειναι ανεδαφικές, επικίνδυνες και στρέφονται κατάφορα εναντίον της πιο ευαίσθητης κατηγορίας ιατρών, αυτής των ειδικευόμενων.

Ως εκ τούτου και με μοναδικό γνώμονα την αποφυγή της πλήρους κατεδάφισης του ΕΣΥ συστήνουμε στον κ. Μάρκου να προσφέρει μια και μόνο υπηρεσία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ άμεσα και χωρίς χρονοτριβή μήπως και περισωθεί κάτι από το Υγειονομικό μας Σύστημα, το οποίο με μανία καταστρέφουν​.


Για την 3μελή Επιτροπή,

Ο Πρόεδρος

 

Γιώργος Κακούρης

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ