Πόσα φάσκελα να ρίξεις πια !

του αποστολου ι. βουλδη

Στα χρόνια των μνημονίων και τα πλέον απίστευτα γίνονται πράξη. Μάλιστα όταν οι ακολουθούμενες πρακτικές αφορούν τις εργασιακές σχέσεις η φαντασία αποδεικνύεται φτωχή για να ακολουθήσει την σκέψη επιχειρηματιών !

Πλήθος οι καταγγελίες των τελευταίων μηνών. Στην αρχή δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει κάποιος πως αυτό που άκουγε ήταν η ωμή πραγματικότητα. Που απλά τόνιζε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πόσο η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Εργαζόμενοι πηγαίνοντας στα ΑΤΜ για να παραλάβουν τα χρήματα του πενιχρού μισθού τους συναντούν «τυχαία» φίλους του εργοδότη τους , που απαιτούν να επιστραφεί στην επιχείρηση μέρος των χρημάτων!

Ενας αισχρός, ένας επαίσχυντος εκβιασμός που βασίζεται στην ανάγκη του εργαζόμενου να διατηρήσει έστω και τα ελάχιστα του μισθού του, ώστε να επιβιώσει με όση αξιοπρέπεια του απομένει αυτός και οικείοι του.

Πρακτικές που δεν διαφέρουν από μαφιόζικες, γκανγκστερικές ενέργειες και εδράζονται στην πλήρη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών. Που πηγάζουν από τις κυβερνητικές επιλογές της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, υπό τις ευλογίες των δανειστών μας.

Το σοβαρό ζήτημα θα φθάσει λέει μέχρι την αίθουσα του Κοινοβουλίου για να συζητηθεί. Και ; Τι προβλέπεται να συμβεί; Θα εντοπιστούν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά οι προκλητικοί εργοδότες;

Νομίζω την απάντηση μπορεί να δώσει ανεμπόδιστα ο καθένας. Όταν προ ημερών τέσσερα σωματεία της Αχαϊας κατήγγειλαν αυτές τις επονείδιστες πρακτικές, που δυστυχώς έχουν καταγραφεί και στην περιοχή.

Κατέφθασαν οι …αξιωματούχοι οργάνωσαν σύσκεψη και αποχώρησαν περιχαρείς που επιτέλεσαν το έργο τους. Χωρίς να καλέσουν στην συνάντηση τους καταγγέλλοντες !

Πόσα αλήθεια φάσκελα να ρίξεις πια!

Κουράστηκαν τα χέρια μας !!!!  

Διαβάστε επίσης