Μόνο η Μητέρα Τερέζα θα μας σώσει !

του αποστολου ι. βουλδη

Θα περίμενε κανείς άραγε στο πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να αντίκριζε το καλοσυνάτο και ρυτιδιασμένο, από τις κακουχίες, πρόσωπο της Μητέρας Τερέζας;

Μάλλον περί κακόγουστου αστείου θα μιλούσε κάποιος εάν παραλλήλιζε την πορεία τους. Ενας αυστηρός πολιτικός και μια Αγία…

Γι΄αυτό και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε, σε δηλώσεις του, αναφορά στην βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης καλόγρια, για να αποδείξει πως δεν είναι φιλάνθρωπος.

Προφανώς η Αγία της Καλκούτας θα μπορούσε μονάχα να σώσει την Ελλάδα από την υφεσιακή κρίση.

Ποτέ όμως ένας τεχνοκράτης, που αναλύει αριθμούς και ζει για την ευημερία τους !  

Μπορεί ο κύριος Σόιμπλε να ειρωνεύεται –εμφανώς- την κατάσταση, επιδιώκοντας να καταδείξει ποιος έχει «το πάνω χέρι» και είναι ο ρυθμιστής των κανόνων του παιχνιδιού, αλλά εμείς είμαστε εκείνοι που του δώσαμε απλόχερα το δικαίωμα !

Θεωρήσαμε αρχικά πως προβάλλοντας την δυσαρέσκεια μας θα φοβίσουμε τα θηριά της Ευρώπης. Κατόπιν ακολουθήσαμε την εμπνευσμένη τακτική της «δημιουργικής ασάφειας». Εως ότου ο Γιάνης καθαιρέθηκε εν και νυκτί.

Κατόπιν τους …εξαντλήσαμε στη διαπραγμάτευση. Και τέλος υπογράψαμε μέτρα (βλέπε μνημόνιο νούμερο 3) για να έλθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Αναμέναμε, ωστόσο, ότι πίσω από το  ανέκφραστο πρόσωπο κάθε κυρίου Σόιμπλε θα κρυβόταν το καλοσυνάτο της Μητέρας Τερέζας , που θα μας συμπονούσε για την κατάστασή μας και θα συγχωρούσε τα λάθη μας.

Όπως όμως διαβεβαίωσε ο γερμανός πολιτικός δεν έχει τον χαρακτήρα της αγίας καλόγριας και επομένως αν δεν γίνουν μεταρρυθμίσεις, όπως ο ίδιος και οι συν αυτώ βαπτίζουν τα σκληρά δημοσιονομικά μέτρα,  δεν πρόκειται να δείξει την καλοσυνάτη πλευρά του !

Γιατί δεν είναι ότι δεν μας συμπαθεί, απλά δεν του βγαίνουν τα νούμερα…

Διαβάστε επίσης