«Παράθυρο» μείωσης ΦΠΑ στην ενέργεια ως αντίμετρο

άφησε ανοικτό ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης

Το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην ενέργεια άφησε ανοικτό ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξήτ του στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, συζητά με τους θεσμούς αντιμέτρα για την ανακούφιση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων. Ένα από αυτά είναι και η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια.

Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για τον ευρωπαϊκό στόχο της μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά. «Δεσμευθήκαμε το 2020 η ΔΕΗ να έχει 50% στη λιανική αγορά, όσο και η παραγωγή της. Για ευρωπαϊκούς λόγους και όχι λόγω συμφωνίας με τους θεσμούς πρέπει η ΔΕΗ να μειώσει τα μερίδια της», ανέφερε.

Στο σημείο αυτό εξήγησε ότι τα κατάλληλα εργαλεία μέσω των οποίων θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός είναι οι δημοπρασίες ισχύος μέσω ΝΟΜΕ και η  διάθεση σε ιδιώτες μέρους του πελατολογίου που προτείνει η ΔΕΗ κι αυτά διαπραγματεύεται τώρα η κυβέρνηση.

Απαντώντας, εξάλλου, για το 17% της ΔΕΗ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι θέση της κυβέρνσηης είναι να περάσει στο Υπερταμείο, το οποίο θα ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ