Ξάνθη-Πλατανιάς 1-0: Προβάδισμα για τα play off

Super League

Ο ένας έβαζε, ο άλλος έβγαζε και η Ξάνθη πήρε ακόμα μία νίκη με τον κλασικό της τρόπο. Ο Γιουνές έχει εξελιχθεί σε... ελεύθερο σκοπευτή (μια τελική, ένα γκολ) έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα και με την κεφαλιά στο 39' χάρισε τη νίκη στην Ξάνθη. Βεβαίως στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκαν οι τρεις σπουδαίες επεμβάσεις του Ζίβκοβιτς.

Ομως αυτός είναι ο τρόπος της ακριτικής ομάδας να παίρνει τις νίκες να είναι μέσα στην πεντάδα (στο +3 από την ΑΕΚ με ματς περισσότερο) και να ονειρεύεται Ευρώπη μέσα από τα πλέι οφ. Ταυτόχρονα πήγε και στο +4 από Πλατανιά κι Ατρόμητο και μπαίνει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος με αβαντάζ. Ψυχολογικό και κυρίως βαθμολογικό.
 
Mvp: Γιουνές. Ναι ο Ζίβκοβιτς έκανε σπουδαίες επεμβάσεις αλλά το γκολ του Τυνήσιου ήταν αυτό που έκρινε το ματς και έδωσε το τρίποντο στην Ξάνθη.
Αδύναμος κρίκος: Μανούσος. Για την φάση στο τέλος του αγώνα που στέρησε την δυνατότητα στην ομάδα του να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Στο ύψος του: Ζιβκοβιτς. Εξι επεμβάσεις από τις οποίες οι τρεις ήταν σπουδαίες. Κράτησε το μηδέν.
Η γκάφα: Η κίνηση του Μανούσου στο 93. Βγήκε μόνος του, πέρασε τον Καρασαλίδη, πάτησε περιοχή αλλά αποφάσισε να πέσει ελπίζοντας ότι θα πάρει το πέναλτι. Τελικά πήρε την κίτρινη κάρτα.
Το στραγάλι: Κανένα πρόβλημα για την διαιτησία του Ζαχαριάδη. Σωστή η απόφασή του στο τέλος του αγώνα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Η Ξάνθη συνεχίζει το... βιολί της. Με την κλασική τακτική της. Μία ακόμα νίκη με 1-0 με τον Γιουνές να σκοράρει και τον Ζίβκοβιτς να βγάζει. Πλέον η ακριτική ομάδα είναι πέμπτη με 39 βαθμούς και κράτησε μακριά και τον Πλατανιά. Ενας Πλατανιάς ο οποίος ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό γκολκίπερ της Ξάνθης.

Οι συνθέσεις:
Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης, Γιουνές, Βασιλακάκης (89' Πιτσέλι), Γουάλας, Φλίσκας, Λάζιτς (68' Λουσέρο), Λισγάρας, Καμαρά (83' Μεχία)
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κάργας (56' Γουνδουλάκης), Καρυπίδης, Μενδρινός (85' Στανισάβλιεβιτς), Μουνάφο, Μανούσος, Σίγκνεβιτς, Γιορέντε, Στάθης, Βάντερσον (84' Αποστολόπουλος), Πριντέτα
Πηγή:www.gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ