"Παντοπωλείον": Σήμερα ο Δημήτρης Γαλάνης σε μοναδικό δημοτικό γλέντι

στο αγαπημένο στέκι της πόλης, διηλιδος 37, απο τις 2 το μεσημερι

Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές φωνές , με κρυστάλλινη διαύγεια. Έναν πραγματικό γνώστη του ποιοτικού δημοτικού τραγουδιού θα μπορούμε να απολαύσουμε στο "Παντοπωλείον". Το γνωστό στέκι της οδού Δανιηλίδος 37 θέλοντας να προσφέρει σε όλους μας , μοναδικά δημοτικά ακούσματα συμφώνησε με τον Δημήτρη Γαλάνη , τον γνωστό καθηγητή βυζαντινής μουσικής και ψάλτη, αλλά  και ερμηνευτή δημοτικών τραγουδιών , προκειμένου να παρουσιάζει κάθε Κυριακή , με την συνδρομή εξαιρετικών μουσικών, ένα πρόγραμμα πέρα από τα συνηθισμένα. 

Αυτή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από τις 2 το μεσημέρι το "Παντοπωλείον" θα μας χαρίσει ανεπανάλητικες στιγμές δημοτικού τραγουδιού, με την ανεπανάληπτη φωνή του Δημήτρη Γαλάνη.

Ο Δημήτρης Γαλάνης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966. Σπούδασε από  8 ετών με τον Πρωτοψάλτη Σπύρο Γεωργακόπουλο στην Πάτρα. Σε ηλικία 14 ετών διορίστηκε αριστερός ψάλτης του Αγίου Γεωργίου "Κλάους". Το 1982 έλαβε το πτυχίο του στη Βυζαντινή Μουσική από Απολλωνίων Ωδείο και το 1984 Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από Polymnios Μουσική Σχολή με άριστα σήματα. Σπούδασε δυτική μουσική. Σήμερα είναι ο Πρωτοψάλτης της Αγίας Βαρβάρας στην Πάτρα.

Το 1990 έγινε καθηγητής μουσικής γυμνασίου και από το 1991 είναι καθηγητής της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό προσανατολισμένη Λύκειο Πατρών. Έχει εκδώσει ένα CD με δημοτικά τραγούδια και ύμνους με τη χορωδία του σχολείου το 2006. Το 1998 ίδρυσε την Βυζαντινή Χορωδία της Πάτρας. Την ίδια χρονιά άρχισε να διδάσκει στο Ωδείο Μότσαρτ της Πάτρας. Το 2000, διορίστηκε καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Επίσης, έγινε Καλλιτεχνικός Διευθυντής των τομέων των μέσων λαϊκή μουσική και λαϊκή.

Σήμερα, ως Πρωτοψάλτης και καθηγητής της Θείας Τέχνης προσπαθεί να μεταδώσει πιστά και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε σχέση με Ψαλτικής Τέχνης και το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ