"Πλημμύρισε" η πόλη από τις καντάδες των Λευκαδίων εν Πάτραις - ΦΩΤΟ

Μια ξεχωριστή συναυλία το βράδυ της Τσικνοπέμπτης

Μια  σπάνια συναυλία που αναβίωσε νοσταλγικές μνήμες του χτες και της παλαιάς Αποκριάς, ξετυλίχτηκε στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου μεταξύ των οδών Κανακάρη και Καραϊσκάκη το βράδυ της Τσικνοπέμπτης στην Πάτρα.. Η εξαιρετική χορωδία με μέλη και φίλους του Συλλόγου Λευκαδίων εν Πάτραις «Η Φανερωμένη» συνοδευόμενη από μικρή μουσική μπάντα, αποτελούμενη από κιθάρες και ακορντεόν, ταξίδεψε το πλήθος των θεατών- ακροατών που συγκεντρώθηκε για να τους απολαύσει. Με τις μελισματικές φωνές τους μας ξενάγησαν σε καντάδες και παλαιά αποκριάτικα τραγούδια μεταδίδοντας τη φρέσκια αύρα της επτανησιακής και όχι μόνο μουσικής. Ο πεζόδρομος της Γεροκωστοπούλου πήρε ζωή από τα χαρούμενα και χαμογελαστά πρόσωπα των χορωδών, αντήχησε από πασίγνωστες μελωδίες («Εις τον αφρό της θάλασσας», «Ο μπαρμπα Γιάννης κανατάς», «Λίγα λουλούδια αν θέλεις στείλε μου», «Λαλούν τ' αηδόνια», «Απόψε την κιθάρα μου», «Αχ Βαλεντίνα», «Να το πάρεις το κορίτσι» κ.α.), μύρισε «Μενεξέδες και ζουμπούλια», «Βαρκούλα αρμάτωσε» και «Σ' ένα παπόρο μέσα» μας έβαλε και μας ταξίδεψε σε συναισθήματα και ρομαντικές εποχές.

Και βέβαια τα τραγούδια «Ωδή στη Λευκάδα ή Έλα κι εσύ» σε στίχους Ηλία Π. Γεωργάκη και μουσική Διονύση Γεωργάκη και «Μενεξέδες και ζουμπούλια» ξαναπαίχτηκαν στο τέλος κάτω από το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που έδειξε απλόχερα τον ενθουσιασμό του.

lefkadites_tempo24.gr_.jpg

unnamed_11.jpg

Μετά το τέλος της συναυλίας οι χορωδοί –μέλη και φίλοι του συλλόγου- κάνοντας την περαντζάδα του στους δρόμους Καραϊσκάκη – Παντανάσης – Ρήγα Φεραίου μετέφεραν τραγουδώντας το άρωμα της επτανησιακής μουσικής και του πολιτισμού τους στο κέντρο της πόλης. Ήταν μια εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και συνδέθηκε άρρηκτα με το Πατρινό Καρναβάλι, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μια από τις πιο επιδραστικές συνθήκες για τη δημιουργία του Καρναβαλιού της Πάτρας στάθηκε ο επτανησιακός μουσικός πολιτισμός.

unnamed_13.jpg

unnamed_15.jpg

unnamed_17.jpg

unnamed_18.jpg

Η Τσικνοπέμπτη, με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό έδωσε μια ιδανική αφορμή για να ξεφύγουμε από τους συμβατικούς μας ρυθμούς. Κατέβασε πολύ κόσμο στους δρόμους θέτοντάς τον σε αποκριάτικη εγρήγορση. Ένα μεγάλο ολοήμερο  υπαίθριο γλέντι, όπως υπαγορεύει το αναλλοίωτο στο πέρασμα των χρόνων έθιμο, που ειδικά στην Πάτρα λαμβάνει απρόοπτες διαστάσεις.

unnamed_12.jpg

unnamed_14.jpg

unnamed_10.jpg