Πρόοδος, Πρόσωπα και το Κίνημα

του χρήστου βουλδή ,μέλους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Ηλεκτρολόγου Μηχανικόυ και Μηχανικόυ Υπολογιστών

Η πρόοδος και γενικότερα η όποια εξελικτική πορεία είναι αλληλένδετη με τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτή. Είναι μεγάλη αυταπάτη η άποψη ορισμένων ότι τα πράγματα εξελίσσονται από μόνα τους και ότι όποιος ή όποιοι και να βρίσκονται στο προσκήνιο δεν έχει καμία σημασία. Αλίμονο αν οι ανθρώπινες προσωπικότητες και οντότητες δεν διαδραμάτιζαν σπουδαίο ρόλο στη ζωή και στην ιστορία και ήταν μηδενιστικός ο σκοπός της ανθρώπινης ύπαρξης.

Υπάρχει η τάση πολλές φορές απαξίωσης της συνεισφοράς της μονάδας στη θετική εξέλιξη , είτε για λόγους μικροπρέπειας είτε για λόγους φθόνου. Όπως για τους ίδιους λόγους υπάρχει η τάση για τιμωρία και καταδίκη των πρωταγωνιστών στην αρνητική εξέλιξη , παραγνωρίζοντας ακόμα και το γεγονός ότι δίχως αυτούς τους πρωταγωνιστές η εξέλιξη θα ήταν ακόμα πιο αρνητική. Συνεχίζοντας πιο απτά πάνω σε αυτό είναι τέτοια η διάθεση ορισμένων θεατών που κατηγορούν και κακολογούν έναν επιθετικό παίχτη που πετυχαίνει εννέα τέρματα στις δέκα προσπάθειες , αντί να τον επευφημούν . Όπως κατακρίνουν έναν αμυντικό που απέτρεψε εννέα παραβιάσεις και στη δέκατη απόπειρα των αντιπάλων δεν τα κατάφερε και δέχτηκε η ομάδα το τέρμα.

Οι  Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν να κερδίσουν και μόνο εάν ως δίκαιοι και αμερόληπτοι αξιολογητές προσεγγίσουν τα γεγονότα με αντικειμενική διάθεση απέναντι στα πρόσωπα και προστατεύουν την κρίση τους από εκείνους τους ορισμένους που καλλιεργούν ένα κλίμα χάβρας και μηδενισμού.

Ας αναζητήσουμε τα πρόσωπα που εφάρμοσαν την ανοιχτή διαδικασία για τη στελέχωση θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο (opengov) για να πάψει η αντιμετώπιση του ως λάφυρο από την Κυβέρνηση .Εκείνους που εφάρμοσαν το Πρόγραμμα «Διαύγεια» για κάθε απόφαση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου με την υποχρεωτική ανάρτηση κάθε απόφασης στο Διαδίκτυο.

Τα πρόσωπα που ψήφισαντο νόμο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση που δίνει την δυνατότητα στους πολίτες να επικοινωνούν ηλεκτρονικά με τις Δημόσιες Υπηρεσίες, να έχουν πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα, να καταθέτουν αιτήσεις, δικαιολογητικά, να προμηθεύονται πιστοποιητικά, να πληρώνουν φόρους και παράβολα. Εκείνους που φρόντισαν να γίνει η απογραφή των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Πρόσωπα  που θεσμοθέτησαντην πρόβλεψη δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων που δεν δηλώνονται στο «πόθεν έσχες» πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων. Εκείνους που υποχρέωσαν τους πολιτικούς σε δημοσίευση και στο διαδίκτυο των δηλώσεων, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια και κοινωνικός έλεγχος.

Συνεχίζουμε την αναζήτηση προσώπων που ψήφισαν την ποινικοποίηση τη φοροδιαφυγής και της καθιέρωσης του θεσμού του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος. Κάποιοι δημιούργησαν την Αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος και κατάργησαν, έναντι των ελεγκτικών αρχών, το τραπεζικό απόρρητο. Καθιέρωσαν τον έλεγχο μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, της νομιμότητας των καταθέσεων που μεταφέρονται στο εξωτερικό. Θεσμοθέτησαν ως Ανεξάρτητη Αρχή τη Στατιστική Υπηρεσία για να διασφαλισθεί η αντικειμενικότητα των στοιχείων. Έκαναν απογραφή των συνταξιούχων και έτσι εντοπίσθηκαν οι περιπτώσεις παράνομων συντάξεων. Καθιέρωσαν το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που οδήγησε σε μείωση κατά 33 % της μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης που είχε φθάσει στα 5 δις € το 2009.

Συνεχίζουμε να αναζητούμε πρόσωπα , πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το  Κίνημα όσων πολιτών αποδέχονται δύο, ιστορικά επιβεβαιωμένες, αλήθειες :

Πρώτον, ότι Εθνικόν, είναι το Αληθές. Η κρίση,  που γιγαντώθηκε την περίοδο 2004-2009 έφερε τα Μνημόνια, όχι το αντίθετο.Και δεύτερον, ότι η χώρα χρειάζεται ριζικές αλλαγές παντού για να ξεριζώσει τα αίτια της κρίσης, τον πελατειασμό σε κάθε τομέα.Μόνο έτσι θα τελειώσουμε μια ώρα αρχύτερα με τα Μνημόνια και κυρίως, δεν θα ξαναχρειαστούμε Μνημόνια. Αυτό το Κίνημα χρειάζεται να γίνει πλειοψηφικό παντού.Στην κοινωνία, στη Βουλή, στα συνδικάτα, στο καφενείο, παντού.Να βρεθεί δίπλα σε κάθε πολίτη, να δώσει τη μάχη των επιχειρημάτων.

Το Κίνημα καλεί όλα αυτά τα πρόσωπα σε όλες τις  ανοιχτές εκδηλώσεις του, όπως και σε αυτή της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου και ώρα 19..00 στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, σε συζήτηση για τις πολιτικές εξελίξεις και δημιουργία μια δυναμικής δημοκρατικών προσώπων της προόδου και της προσφοράς.

 

 

 

Διαβάστε επίσης