Αχαΐα: Μόνος, άρρωστος και αβοήθητος - Έκκληση βοήθειας από 61χρονο που έχασε τα πάντα και το μόνο που τον κρατά στη ζωή είναι η αγάπη ενός φίλου...

τι ζητάει

Η ιστορία του Δ. Β. αρχίζει στην Αθήνα. Εκεί όπου είχε στήσει την επιχείρησή του, (μια υγιής επιχείρηση που όμως ξαφνικά ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να την κλείσει ενώ ήρθε η και χρεωκοπία).  

Η υγεία του επιβαρύνθηκε πολύ Έχει υποβληθεί σε σοβαρές επεμβάσεις καρδιάς. Παρά το γεγονός όμως ότι η δική του καρδιά πάσχει, βρέθηκε μια άλλη «ζεστή» και «φιλόξενη».

Η καρδιά ενός Αχαγιώτη, ο οποίος συγκινήθηκε από το δράμα του 61χρονου και τον πήρε από το χέρι. Του παραχώρησε μια γωνιά, στη μικρή εξοχική του κατοικία στις Αλυκές Αχαΐας. Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Όμως ο 61χρονος βρήκε ένα απάγκιο. Πρόσφατα, δέχθηκε μια μικρή βοήθεια και από άλλους Αχαγιώτες που έσπευσαν να του προσφέρουν ό, τι μπορούσαν. Οι καιροί για συνδρομή στον συνάνθρωπο είναι δύσκολοι. Υπάρχει όμως ακόμα ΑΝΘΡΩΠΙΑ. Όλοι θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Λογικό. Μάλλον ανθρώπινο. Και βέβαια σεβαστό. O 61χρονος κάνει ό,τι μπορεί για να ευχαριστήσει τον άνθρωπο που τον φιλοξενεί, εκτελώντας – όσο μπορεί – μικρές εργασίες συντήρησης στο μικρό σπίτι. 

Ο κ. Δ. μίλησε στο tempo24.gr και ζήτησε τη βοήθειά μας. Όχι ελεημοσύνη. Εδώ και χρόνια ανεβαίνει έναν Γολγοθά με την υγεία του και την οικονομική του κατάσταση.

Λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του, τον Νοέμβριο του 2014 κατάφερε να εξασφαλίσει το δικαίωμα για μια μικρή αναπηρική σύνταξη. Ακόμα και το μικρό αυτό εισόδημα της σύνταξης που θα έπαιρνε κινδυνεύει να χαθεί λόγω παλαιών οφειλών του.

Με τη βοήθεια του φίλου του και του δικηγόρου του, κατάφερε να έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα, ώστε να ζητήσει συμψηφισμό.

Κατόπιν αυτού, το ποσό που πρέπει άμεσα να πληρώσει για να μη χαθεί το δικαίωμα συνταξιοδότησης ανέρχεται στα 8.260 ευρώ.Ποσό που αφορά σε προσαυξήσεις.

 «Δεν ζητάω να μην πληρώσω. Θέλω να μη χάσω το δικαίωμα στη σύνταξή μου. Το μόνο που ζητάω είναι να ρυθμιστεί το ποσό του συμψηφισμού, ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω. Η προθεσμία λήγει στις 25 Φεβρουαρίου… Που να βρω τόσα χρήματα μέχρι τότε. και αν το χάσω κι αυτό, τότε να πάρω τη βαλίτσα μου και να επιστρέψω στη φυλακή…», μας λέει απελπισμένα ο 61χρονος.

Ο κ. Δ.Β., αναζητά τρόπους ώστε να μη χάσει το δικαίωμα της σύνταξης. Απευθύνει έκκληση, σε όποιον μπορεί να βοηθήσει. Όπως μας λέει, έχει απευθυνθεί σε πολλούς φορείς που εκτιμά ότι θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν αλλά όλες οι προσπάθειες ήταν άκαρπες στο όνομα του νόμου.

Προς το παρόν, προσεύχεται και το βράδυ υπόσχεται στη μοναξιά του, ό,τι και αυτή τη φορά θα τα καταφέρουν…

Β.Ι. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ