«O Κώστας Σπαρτινός στο 6ο Forum Ενέργειας και άλλες εκδηλώσεις»

Τι είπε για το φυσικό αέριο

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Σπαρτινός, παρευρέθηκε στο 6ο Forum Ενέργειας, στο ξενοδοχείο Αστήρ στις 03.02.2017

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αποτίμησε θετικά την συνέχιση του Forum για έκτη συνεχόμενη χρονιά, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που έχει η δυνατότητα που δίνεται στους φορείς να επικοινωνήσουν τις απόψεις και προτάσεις τους πάνω σε ένα σημαντικό θέμα, κομβικό για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όσον αφορά την έλευση του φυσικού αερίου, σημείωσε την απόφαση της κυβέρνησης για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της Αχαΐας, που είχε κινητοποιήσει για δεκαετίες πολλούς τοπικούς φορείς.

 

Σχετικά με τους υδρογονάνθρακες, αναφέρθηκε στη θετική πορεία των μέχρι σήμερα  ερευνών, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία του σεβασμού στο περιβάλλον αλλά και την ανάπτυξη της εκμετάλλευσης σε εναρμόνιση με άλλες αναπτυξιακές δράσεις της περιοχής.

 

Στη συνέχεια, επισήμανε τις δυνατότητες συνέργειας στον τομέα της έρευνας και  καινοτομίας σε θέματα Ενέργειας των Ερευνητικών και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τους παραγωγικούς φορείς.

 

Αναφέρθηκε τέλος στο θετικό γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των πρώτων χωρών της Ευρώπης στην επίτευξη του στόχου κάλυψης του 20% από ανανεώσιμες πηγές στο σύνολο της παραγόμενης ενέργειας μέχρι το 2020, καθώς και στον πρόσφατο νόμο για τα εναλλακτικά καύσιμα, στον οποίο ήταν ο ίδιος εισηγητής.

 

Στις 04.02.2017 παρευρέθηκε στην κοπή πίτας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών (ΣΕΒΙΠΑ) όπου αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία οργάνωσης σε σύνδεσμο των σχετικών επιχειρήσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς και στα βασικά αναπτυξιακά θέματα που απασχολούν την βιομηχανική περιοχή αλλά και την ευρύτερη περιφέρεια: τη σιδηροδρομική γραμμή, τη χρήση του φυσικού αερίου και το φράγμα Πείρου-Παραπείρου.

 

Στις 05.02.2017 μίλησε σε ανοικτή εκδήλωση στη Χαλανδρίτσα μαζί με τους άλλους 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας με αφορμή τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το σχηματισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Τόνισε ιδιαίτερα την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης με την νομοθέτηση μέτρων για τις περισσότερο οικονομικά ευάλωτες κατηγορίες πολιτών και αναφέρθηκε ειδικότερα στα μέτρα αγροτικής πολιτικής που έχουν σχεδιαστεί και εφαρμοστεί, καθώς και στην ανάρτηση των δασικών χαρτών.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ