Πάτρα: Δέσμευση Πελετίδη στους φιλόζωους για άμεσες ενέργειες - Θα γίνει δεύτερη συνάντηση

τί είπαν το πρωί στο δημαρχείο

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα, κατόπιν αιτήματός τους, με εκπροσώπους των φιλόζωων εθελοντών Πάτρας. Στη συνάντηση τέθηκε από τους εκπροσώπους το ζήτημα της περίθαλψης και της στείρωσης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 

Πάτρα: Με τα σκυλιά στο Δημαρχείο! Διαμαρτυρία φιλόζωων στον δήμαρχο - Ζητούν χώρο φιλοξενίας για τα αδέσποτα - ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα ενέργειες της Δημοτικής Αρχής υπογραμμίζοντας ότι μετά την ανάκληση, με την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας,  της άδειας λειτουργίας του καταφυγίου του Φιλοζωικού Σωματείου Σταθμός Μέριμνας Ζώων του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Δήμος Πατρέων ανέλαβε πρωτοβουλίες και διοργάνωσε συσκέψεις, με τη συμμετοχή των όμορων Δήμων, για κοινή αντιμετώπιση του θέματος.

Επίσης ο Δήμος προχώρησε μέσα στο 2016, σε μειοδοτικό διαγωνισμό για να δώσει άμεσα λύση στο ζήτημα της περισυλλογής και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, ωστόσο ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος.

Παράλληλα, οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, εξέτασαν όλους τους εκτός σχεδίου πόλης δημοτικούς οικοπεδικούς χώρους, για τη φιλοξενία αδέσποτων, όμως όπως διαπιστώθηκε, κανένας από αυτούς, δεν πληροί τις προϋποθέσεις, για να δεχθεί μια τέτοια εγκατάσταση.

Επίσης ο Δήμος με έγγραφό του, προς το Δασαρχείο Πατρών, ζήτησε την παραχώρηση οικοπεδικού χώρου για τη δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Το Δασαρχείο γνωστοποίησε, στις 23/11/2016, ότι δεν έχει στην κατοχή του ανάλογη έκταση.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των φιλόζωων εθελοντών ότι κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και ότι οι προτάσεις τους αντιμετωπίζονται θετικά με στόχο να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια και να γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί και οι στειρώσεις των αδέσποτων ζώων.

Ορίστηκε μάλιστα νέα συνάντηση, για τις αρχές της προσεχούς εβδομάδος, με τους εκπρόσωπους όλων των φιλοζωικών οργανώσεων, για να προγραμματιστούν τα επόμενα βήματα.  

 

Διαβάστε επίσης