Πατρών - Πύργου: Δίωρος αποκλεισμός της Εθνικής Οδού στο Λατίφι

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ηλείας

Νέος αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου χθες το μεσημέρι, από τους αγρότες που έχουν στήσει μπλόκο στο Λατίφι Αμαλιάδας. Ο δρόμος έκλεισε για περίπου δύο ώρες, από τις 12 χθες το μεσημέρι, και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μέσω των παρακαμπτήριων οδών.

Η συμμετοχή χθες δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο η βαρύτητα έχει δοθεί στην κινητοποίηση που έχει προγραμματίσει η ΟΑΣΗ για αύριο Τετάρτη στον Πύργο, για τους δασικούς χάρτες. Αγρότες και όχι μόνο, καλούνται στις 11 το πρωί της Τετάρτης να βρίσκονται στην πλατεία του ΟΤΕ στον Πύργο για να γίνει διαμαρτυρία και μετά όλοι μαζί θα μεταβούν στο μπλόκο στο Λατίφι, προκειμένου να γίνει εκ νέου αποκλεισμός της εθνικής οδού.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζονται διάφορες προτάσεις, καθώς έχει πέσει στο τραπέζι το ενδεχόμενο αποκλεισμού και των παρακαμπτήριων οδών, αλλά και του επ’ αόριστον αποκλεισμού. Όλα αυτά βέβαια είναι προτάσεις που θα τεθούν στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει εκείνη την ώρα στο χώρο και ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν θα γίνουν και οι σχετικές ενέργειες.

Για την χθεσινή κινητοποίηση και ότι έχει προγραμματιστεί, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Ηλείας κ. Χρήστος Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Συνεχίζουμε εδώ στο Λατίφι η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι τον αγώνα μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, συνεχίζουμε να τα αντιπαλεύουμε και την καλούμε να σκύψει πάνω από τα προβλήματα. Καλούμε και όλους τους Ηλείους αγρότες, και τον κάμπο ακόμη να βγει και να μην περιμένει σωτήρες. Καλούμε επίσης όλους τους αγρότες της Ηλείας για το θέμα των δασικών χαρτών, την Τετάρτη στις 11 το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο και μετά από εκεί θα έρθουμε στο μπλόκο και υπάρχουν προτάσεις για καθολικό κλείσιμο και των παρακαμπτηρίων που βρίσκονται στην περιοχή και υπάρχουν προτάσεις και για πολύωρο αποκλεισμό. Όλα αυτά θα τα δούμε στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα. Επειδή οι δασικοί χάρτες δεν είναι ένα πρόβλημα μόνο των αγροτών, και εδώ είναι τα κοινά προβλήματα με τους εργαζόμενους, γιατί εκείνων η περιουσία κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι δεν είναι δική τους, οπότε πρέπει όποιος μπορεί να είναι εκεί. Τα εργατικά σωματεία μας έχουν πει ότι θα είναι εκεί. Από εκεί και πέρα, είναι στην ευθύνη των αγροτών πια, φέρουμε ευθύνη όλοι μας και πρέπει να αναλάβουμε και την ατομική μας ευθύνη γι’ αυτό που πάει να κάνει και να περάσει η

Πηγή: patrisnews.com

Διαβάστε επίσης